Avui publico la recepta dels típics cocarrois mallorquins de colflori, que ja he fet un parell de vegades. La recepta la prenc del llibre Historia y Evolución de la Cocina de Mallorca.
- 1 kg farina
- 150 gr saïm
- 100 gr oli d'oliva
- 300 gr aigua
- 1 manat de bledes
- 1 manat de cebes tendres
- 1 colflori petita
- Prebe bo
- Sal
- Prebe vermell
- Panses
- Pinyons
Primer feiem la massa de la següent manera: mesclam la farina amb la mescla dels ingredients humits (saïm, oli i aigua), mesclam bé i amassam durant una estona fins que la massa sigui maleable i homogènia. La reservam. Mentre tallam les verdures ben petites i les posam a un bol, les trempam amb oli d'oliva, sal, prebe bo i prebe vermell. A continuació començam a fer els cocarrois: collim una bolla de pasta i l'aplanam amb el rodell, ben fina, amb una forma rodona. A dins hi posam unes cullerades de verdura, dues panses i pinyons. Tancam la massa i la posam sobre la mà per fer el tancament de la voreta pessigant amb els dits. Posam els cocarrois sobre la safata del forn i els enfornam durant 40 minuts, fins que veiem que estan fets.
També podem fer els cocarrois sense saïm, usant oli d'oliva (250 gr).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada