dimecres, 20 d’octubre de 2010

Bunyols

Pel Dia de les Verges toca fer bunyols, així que vos deix sa recepta de sa meva predina per a fer els típics bunyols mallorquins.

- 250 gr farina
- 200 gr de patata bollida
- 200 gr de boniato bollit
- 4 ous
- 1 pastilla de llevat de pastisser (25 gr)
- 1 litre d'oli de gira-sol
- Sucre fi i/o mel


Hem de mesclar la farina amb el llevat diluït en mig tassonet d'aigua, ho deixam tovar. Un cop la farina ha tovat mesclam amb els altres ingredients: els ous batuts i la patata i boniato bollits i fets puré. Ho mesclam fins obtenir una massa homogènia i ho pastam durant uns 10 minuts. Ho posam a tovar, al forn a  50º. Un cop que la pasta ha duplicat el seu volum ja està llesta. La traiem del forn. Disposam dins una pella gran el litre d'oli, quan bulli començam a fregir els bunyols. Per a fer la forma típica mallorquina amb el forat al mig, necessitam un bol amb aigua i sal, per a que no s'aferri la pasta. Ens mullam les dues mans, amb l'esquerra  presionam la pasta amb un puny fins que surti una bolleta, i amb l'altra collim el pessic de pasta i amb el dit gran feiem el forat el mig, ràpidament ho posam a fregir. Veurem com els bunyols s'inflen i es dauren, els hem de girar perquè es facin bé, un cop que estiguin daurats els traiem i posam sobre una safata amb paper absorbent. Un cop que hem fregit els bunyols, els posam sucre en pols o mel per sobre i llests per a menjar! Si els reservam, abans de consumir s'han d'encalentir un poc al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada