diumenge, 23 de gener de 2011

Pastís Mousse de Taronja


Per l'aniversari de ma mare volia fer un pastís com el de Violeta però amb un altre sabor, com ara hi ha taronges i li agraden molt, vaig decidir fer-lo partint del de la recepta anterior i inventant un poc. El resultat ha estat genial, un pastís suau de mousse de formatge i amb aroma a taronja.

Ingredients

Per la base:
- 150 gr de galletes maria
- 60 gr de mantega
- 1 cullerada de llet

Pel mousse:
- 400 ml de nata líquida
- 300 gr de formatge en crema
- 150 gr sucre
- Ratlladura de pell d'una taronja
- 6 làmines de gelatina
- 1/2 tassó de llet

Per la cobertura:
- 150 ml aigua
- 2 làmines de gelatina
- Almívar de taronja
- 4 cd de sucre
- Colorant taronja
- Taronges confitades

Per la base: picam les galletes maria, hi afegim la mantega derretida i la cullerada de llet. Ho remenam bé i posam a la base d'un motlle desmoldable prement bé. Ho deixam a la gelera.

Pel mousse: Montam la nata i hi posam la ratlladura de taronja i el sucre. Posam la gelatina en remull. Encalentim la llet al foc i hi posam la gelatina perquè es fongui. Un cop fosa, hi afegim el formatge i mesclam bé. Posam aquesta mescla amb la nata i batem uns minuts perquè es faci homogènia. Disposam dins el motlle i deixam a la gelera dues hores.

Per la cobertura: Posam la gelatina en remull. Posam l'aigua al foc amb la gelatina, el sucre i l´almívar de taronja. Li posam el colorant taronja. Quan és calent ho llevam del foc i deixam refredar un poc i el colam. Disposam tallades de taronja confitada sobre el pastís i a sobre hi posam la cobertura un cop sigui teba. Ho deixam a la gelera dues hores.

Passat el temps desmotllam i servim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada