dilluns, 10 de gener de 2011

Pie de colflori i botifarró

















Present una recepta que surt al calendari de Sa Nostra 2011, que inclou una recepta mallorquina cada mes de l'any. Aquesta és la de gener, gratinat de colflori i botifarró. Així i tot, jo l'he feta amb un pie, incorporant la pasta de fulls.

Ingredients
- 1 colflori
- Pasta de fulls
- 1 ceba gran
- 2 botifarrons
- Sal, prebe bo i nou moscada
- Aigua
- Llet
- Formatge ratllat
- 1 ou batut
- Alioli

Posam a una olla a parts iguals aigua i llet i ho feim bullir. Hi incorporam sal, prebe bo i nou moscada. Tallam els brots de colflori i els incorporam. Ho deixam bullir durant una estona, fins que la colflori sigui blana. La retiram i colam. Estorjam l'aigua de cocció. Tallam una ceba en juliana i la sofregim, hi incorporam el botifarró tallat a rodanxes i seguim sofregint. Finalment hi incorporam la colflori. Llevam del foc i posam dins una font. Per sobre hi posam una mescla que feim amb l'alioli i un poc d'aigua de cocció fins que sigui una crema. Coronam amb formatge ratllat. Posam a sobre la pasta de fulls i la pintam amb l'ou. Enfornam durant 20 minuts fins que la pasta sigui daurada i bufada.

2 comentaris:

  1. uuuhhh kina bona pinta¡¡¡¡ uuhhh mira que la coliflor no me hace mucha gracia, pero junto con el butifarró mmmm
    XDXDXD

    ResponElimina
  2. jejeje si la verdad es que la combinación está muy rica! así que ya sabes, la puedes hacer, además no lleva mucho curro.

    ResponElimina