Al blog El Rincón de Bea vaig descobrir aquesta recepta amb les diverses variants que ella presenta (taronja, maduixa, xocolata, original). L'Angel Food Cake és un pastís típic americà que és molt esponjós i suau, sembla com a núvols de sucre! El secret està en que es fa amb clares d'ou a punt de neu i poca farina. Es pot fer el típic (original) i també aromatitzat (xocolata, maduixa, taronja), jo em vaig decidir per llimona dolça, ja que en tenia uns sobrets que venien amb l'ampolla de cachaça.
Ingredients
- 100 gr farina
- 200 gr sucre
- 1/4 culleradeta de sal
- Colorant verd
- 2 sobrets de llimona dolça en pols
- 1 culleradeta de cremor tàrtar
Primer hem de muntar les clares, mesclades amb la cullerada de cremor tàrtar i la sal, a punt de neu. Quan ja quedi poc, afegim el sucre a cullerades, poc a poc, i seguim batent, quedaran més brillants. Quan ja estan pujades, feim el mateix amb la farina, a la que haurem incorporat els sobrets de llimona dolça. Quan ja estan tots els ingredients batuts i ben mesclats quedarà una massa esponjosa i clara de color. Ara hem de posar el colorant verd i remenar un poc perquè es distribueixi per la massa. Posam la massa anant alerta dins un motlle de tub (n'hi ha uns aposta, però jo no en tenia) antiadherent i ho posam al forn preencalentit a 170º durant uns 40 minuts. Un cop que la part superior sigui daurada, ja està fet, però també podem comprovar-ho amb un escuradents. El traiem del forn i giram immediatament el motlle, ja que ha de refredar una hora cap avall. Es mollarà totsol del motlle, quan és fred està llest per a degustar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada