diumenge, 5 de juny del 2011

Rooibos per a l'estiu








El rooibos és una de les meves begudes favorites per a degustar a l'estiu, fresc, amb aroma suau i dolç, la beguda ideal per beure entre hores, sense haver de recórrer als típics refrescos comercials. El rooibos (aspalathus linearis) és un arbust que prové de Sudàfrica, no té gens de teïna ni cafeïna, i per tant ho pot beure tothom, a més també té moltes propietats beneficioses per al cos, és emprat com a antiestamínic, contra certes al·lèrgies, és antioxidant i equilibra el sistema nerviós (entre moltes altres propietats).

De rooibos, com també dels tes, sempre recomano comprar-ne a pes, a tendes especialitzades que garanteixen la seva qualitat i frescura. A més, en les tendes de tes en podem trobar de natural, però també aromatitzat amb sabors inimaginables, que sempre li donen un toc més especial. N'hi ha aromatitzats amb fruites (genials per a l'estiu), però també amb espícies o dolços com xocolata i caramel. Els meus favorits són els de la tenda Oassis de Palma, sobretot el de Gingebre i mandarina que té un toc dolç i a fruites molt bo, també el Taj Majal amb espícies índies (cardamom, clau, canyella, taronja), l'Època glacial que és cítric, amb taronja i herba de llimona (també genial per a beure fred) i finalment el de Xocolata que du corets de xocolata, una delícia. També són molt bons els de la tenda Tea Shop, on sempre compro el Safari que du xocolata i coco, boníssim!

Per a fer-lo simplement hem de posar una culleradeta de rooibos en aigua calenta, deixam infusionar uns 10 minuts, endolcim al gust (edulcorant o sucre) i llest per a prendre calent o bé per a refrescar amb gel o a la gelera durant una hora.

La seva preparació és molt senzilla, així hi tot fa poc em van dir que hi havia una altra forma de preparar aquells que no necessitin aigua calenta (és a dir que no duguin xocolata, caramel, etc.). Es deixa dins una gerra l'aigua (a temperatura ambient) amb un parell de cullerades de rooibos macerant durant tot el vespre, al dia següent colam el rooibos, i la infusió ja està feta i és freda, això sí haurem d'endolcir amb sacarina líquida o sucre en pols.






















Rooibos de gingebre i mandarina (Oassis)


2 comentaris:

  1. No havia sentit mai a parlar d'aquest arbust. Jo no sóc gaire d'infusions ni tes, però el meu marit sí i crec que estarà encantat de provar-lo.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Doncs segur que li agrada, el rooibos és molt bo, tant fred com calent.

    ResponElimina