dimecres, 15 de juny del 2011

Amanida de ruca i albercocs amb vinagreta de mel















 De nou som a mitjans juny i toca la recepta del 15, aquest mes dedicada a amanides. Les amanides són un dels plats que més m'agraden i en sol menjar a diari, per això sempre m'ha agradat innovar un poc amb els ingredients, ja que permeten múltiples combinacions amb fruites, fruits secs, verdures, formatges, etc. Per la recepta del 15 m'he "inventat" una amanida senzilla però gustosa, aprofitant la fruita de temporada: amanida de ruca amb albercocs i vinagreta de mel. 

Ingredients

* Una bossa de ruca
* 2 albercocs grans
* Anous

Per a la vinagreta de mel:
* 1 Cd mel
* 3 Cd vinagre
* 1/2 tassó d'oli d'oliva
* 1 cdt mostassa
* Sal i prebe bo
* Herbes provençals

Primer feim la salsa mesclant bé tots els ingredients, i bantent-la, quan sigui homogènia és llesta. Rentam els albercocs i tallam fines rodanxes. Preparam l'amanida amb la ruca de base, hi disposam els bocins d'albercoc a sobre i coronam amb unes nous. Finalment regam amb la vinagreta de mel.


3 comentaris:

  1. Una amanida més que fantàstica! Nosaltres també solem improvisar i ens encanta posar-hi fruita!!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres! sempre descobreixo noves receptes!

    ResponElimina
  3. Mmm! Que fresqueta aquesta amanida. La fruita a les amanides m'encanta.
    Una abraçada!

    ResponElimina