dimecres, 22 de juny de 2011

Crema lleugera de xampinyons















Mai he estat molt amant de les cremes i purés, però avui he volgut posar fi a aquesta alienació culinària amb una crema de xampinyons, amb el que m'agraden a mi! La recepta és molt senzilla, però surt una crema molt gustosa i lleugera ideal com a primer plat a l'hora de dinar o bé com a plat princiapal per sopar, a més de ser sana, ja que no porta greix. Per a posar a sobre he fet all i julivert fregit, que li donen un toc cruixen i sabrós, i també crostons.

Ingredients

* 300 gr xampinyons
* 1 ceba petita
* 1 pastilla de brou de verdures (jo ús Biográ)
* 300 ml aigua
* Julivert
* 1 all
* 1 llesca de pa (opcional)
* Sal
* Prebe bo
* Nou moscada
* 1 fulla de llaurer

Primer hem de tallar la ceba i posar-la a una pella amb un raig d'oli i la fulla de llaurer, mentre es sofregeix rentam i tallam els xampinyons i els afegim. Deixam coure tapat durant una estona. Feim el brou de verdures amb la pastilla i l'aigua bullent, quan és dissolt ho afegim a les verdures. Posam sal, prebe bo i nou moscada (al gust) i ho deixam bollir tapat uns 10 minuts. Mentre preparam els crostons: tallam el pa a daus petits i els fregim en oli d'oliva, els reservam. Feiem el mateix amb l'all i el julivert (prèviament picats) i també reservam. Quan la verdura és feta, retiram el llaurer, posam dins un bol i passam el túrmix fins que la massa és fina. Servim dins plats fons i a sobre posam un poc de julivert, all i crostons fregits.

2 comentaris:

  1. Doncs a mi si que m'encanten les creme si les purés, i la crema de xampinyons és de les meves preferides... és tan gustosa!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Sí, me va sorprendre, ja està entre els meus plats preferits!! petons!

    ResponElimina