dijous, 9 de juny de 2011

Pollastre amb aroma d'espícies i taronja















El dia del meu aniversari ma mare va fer una recepta de pollastre a la taronja que me va agradar molt. La va treure del llibre Asados de Sonia Stevenson. És una recepta molt fàcil de fer i el pollastre queda molt tendre, un punt picant i amb aroma a taronja i espícies que el fa diferent.

Ingredients

* 1 pollastre net
* 1 cdt d'oli d'oliva
* 2 cd de prebe vermell
* 1/2 cdt de prebes coents picats
* 2 cdt de comí en pols
* 1 cdt de canyella en pols
* 1 cd d'orenga fresca
* 1 taronja
* 1-2 cd de mantega sense sal
* Sal marina i prebe bo

Primer feim un tall a la pell que rodeja la cavitat del pollastre i separam la pell de la pitera. Hi posam mitja ccd d'oli i el fregam bé per devall la pell. Mesclam l'orenga, el prebe coent, el comí, la canyella i el prebe vermell en un bol, posam la meitat devall la pell del pollastre. Tallam dues rodanxes de taronja i la resta a daus. Incorporam les rodanxes davall la pell i ruixam el pollastre amb la resta d'espícies. Introduim la mantega, la resta d'herbes, els daus de taronja, sal, prebe bo i dues cullerades d'aigua en la cavitat. Preencalentim el forn a 170º, colocam el pollastre a una palangana de forn i l'enfornam durant hora i mitja, de tant en tant el regam amb el suc que desprèn. Estarà llest quan el termostat marqui 82º en la part més gruixuda de la pata. Per servir, abocam el suc de la cocció en un bol, exprimim les taronges a dintre i amb una cullera regam el pollastre. Trinxar la carn a trossos grans, regant-los amb el suc.

1 comentari:

  1. I tant que deu ser bo!! El toc de taronja i les espècies m'hi encanta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina