divendres, 10 de juny de 2011

Confitura lleugera d'albercocs















El que tenen les dietes és que no podem menjar tant de dolç com ens agradaria, són dures, i més per aquells que som més llepols, però sempre podem inventar o cercar algunes receptes que, adapdades a les dietes, ens endolceixen un poc la vida. Així, com tenia albercocs, he decidit provar de fer confitura lleugera, és a dir, sense sucre. La recepta la vaig collir del llibre de la Dieta Dukan i és molt senzilla. És una recepta que està bé, amb el gust dels albercocs, un poc àcid i l'aroma de canyella, encara que on estigui una bona confitura tradicional que se llevin els invents!

Ingredients

* 800 gr albercocs madurs
* Sacarina o altre edulcorant
* Canyella en pols
* Agar-agar

Rentam els albercocs i els tallam a daus. Els posam a una cassola amb canyella en pols (al gust) i la sacarina (al gust). Deixam bollir una estona. Passat un temps, si ho desitjam, passam el turmix per fer-la més fina. Deixam coure una estona més (1 hora aproximadament) i llevam l'escuma que es crea a la superfície. Finalment perquè culli més consistència afegim agar-agar, remenam bé i deixam coure una estoneta més perquè es fongui. Quan té la consistència desitjada, la retiram del foc i deixam refredar. Emmagatzemam en pots de vidre nets que podem esterilitzar bollint uns 20 minuts.

2 comentaris:

  1. Mmmmm!!! A Establiments ja tenim albercocs (i molts!!) l'hauré de provar de fer! Un besote!

    ResponElimina
  2. si, aprofita ara que és època de fruita. A mi mon pare men dona tanta que si no faig confitura se perd...

    ResponElimina