dissabte, 18 de juny del 2011

Albergínies farcides

















Fa temps que volia publicar la recepta de les albergínies farcides, un dels plats salats que més m'agraden i molt típic de la cuina mallorquina. Jo les faig a la meva manera, seguint un poc les instruccions de ma mare i amb un poc d'improvització. És un plat molt gustós i complet per a dinar ja que combina carn i verdures, i l'aroma de les herbes li dóna el toc més característic.

 Ingredients (per a 2 persones)

* 3 albergínies
* 200 gr carn de vedella picada
* 1/2 pot de tomàquet triturat
* Moraduix
* Alfàbrega (opcional)
* Julivert
* 2 alls
* Oli d'oliva
* Sal
* Prebe bo

Primer hem de rentar les albergínies i les tallam longitudinalment per la meitat. Amb una cullera buidam les albergínies, anant alerta que no quedin massa fines, picam la polpa i la reservam. Posam una pella al foc amb una culleradeta d'oli, quan és calent hi posam les albergínies i ho tapam, les feim per les dues cares durant una estona, sense que es facin massa blanes. Les traiem i reservam en una font de forn. Picam el moraduix, l'alfàbrega, el julivert i l'all. En una pella posam un raig d'oli, hi incorporam la polpa d'albergínia, amb sal i prebe bo, hi disposam una part de les herbes i l'all (la resta és per la salsa de tomàquet). Quan és mig feta hi incorporam la carn picada, prèviament salpimentada, remenam bé i deixam que la mescla es faci. Quan és feta, farcim les albergínies i enfornam a 170º durant una estona. Mentre feim la salsa de tomàquet: en una pella amb un raig d'oli posam el tomàquet triturat, amb sal i prebe bo, hi incorporam la resta de les herbes, l'all i fregim una estona fins que és feta, reservam. Traiem del forn i sobre cada albergínia disposam unes cullerades de salsa de tomàquet.

4 comentaris:

  1. Buf nena, quina bona pinta!! N'he menjat a Mallorca i són boníssimes, aquestes teves segur que les superen!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Gràcies Sandra, la veritat és que són molt bones les albergínies farcides, sempre que puc en faig. Petons!

    ResponElimina
  3. A mi també m'agraden molt les albergínies farcides però mai hi havia posat alfàbrega i amb lo que m'agrada, la pròxima vegada li poso!

    un petonet!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta que tenen!!!
    A mi també m'agraden molt les albergínies, i a més, és el plat preferit del meu pare. Tenc pendent de fer-ne i així segur que li donaré una bona alegria!!

    ResponElimina