dimarts, 28 de desembre del 2010

Puding

El puding és un postre molt fàcil de fer i que sempre resulta bo com a toc dolç final per als nostres dinars. Encara que el típic es sol fer amb bescuit, el podem fer també amb el que tinguem a casa, com ensaïmades, pa, coca de patata, que ens hagi sobrat.

Ingredients
- 450 ml llet sencera
- 3 ous
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
- 6 cullerades de sucre
- 2 cullerades de sucre per a cremar
- Bescuit (o pa, ensaïmada, coca)

Posam la llet al foc amb la pell de llimona i la canyella, per a que agafi el sabor i s'encalenteixi sense que arribi a bollir. Quan és calenta la llevam del foc i retiram la pell de llimona i la branca de canyella. En un bol disposam el bescuit a trossos i hi posam la llet a sobre. Ho deixam templar. Hi afegim els ous i el sucre i ho remenam bé, reservam. Cremam el sucre en una pella i quan és líquid el posam dins el motlle, deixant-lo endurir. Quan és dur, hi posam a dins la resta que teníem reservada i ho posam al forn al bany maria durant una mitja horeta o fins que sigui cuit. El deixam refredar i desmotllam.

2 comentaris:

  1. Mi bisabuela siempre me lo hacía. Casi siempre con ensaïmada, pero también con almendras y otras cosas. Si quieres prueba con requesón o con nata, engorda un poquito más pero merece la pena.
    Por cierto, y hablando de todo un poco, no es muy mallorquín, pero si eres fan del Tiramisú prueba de hacerlo con ensaïmada dura (del día anterior). Está buenísimo.
    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Hola Michel, gracias por las recomendaciones! las probaré, con el puding y con el Tiramisú, que me encanta, pero todavía no me he atrevido a hacerlo.. some day!

    ResponElimina