dijous, 9 de desembre del 2010

Especial Nadal 1: Mantecados d'ametlla
















Inauguram l'especial de Nadal amb una recepta de mantecados d'amellta, un dels dolços típics de Nadal. Enguany, com tenia ametlles i saïm casolans, me feia ganes fer-los i han sortit bastant bons. A més no és gaire complicat ;)

Ingredients
- 200 gr saïm
- 300 gr sucre
- 100 gr ametlles crues
- 300 gr farina
- 1 ou
- un poc de sal
- Canyella
- Sèsam

Primer hem de picar les ametlles crues i les hem de torrar bé al forn o a una pella, anant alerta que no es cremin. Després hem de torrar també la farina durant uns 10 minuts, bé dins una pella o bé al forn, remenant sovint. Fonem un poc el saïm i mesclam tots els ingredients en un bol, amassant bé perquè s'integrin. Feim bolletes de la massa, aplanades, i les posam a la safata del forn, les decoram amb un poc de sèsam i ho posam al forn una mitja horeta, fins que estiguin torrats. Els podem estorjar durant setmanes dins una capsa de galetes o bé embolicats amb paper de seda de colors.

2 comentaris:

  1. Absolutamente delicioso y tentador. No veas qué ganas me han dado de mordisquear la pantalla... Toda una tentación. Me encanta la receta y como la has presentado.

    Besos.

    ResponElimina