divendres, 17 de desembre de 2010

Fideuà de peix
















Un dels meus plats favorits és el fideuà de peix, que ve a ser com un arròs de peix però amb pasta enlloc d'arròs. Vos deix sa recepta tal i com la faig jo.

Ingredients

- 1 ceba
- 1 domàtiga
- 2 alls
- 2 pastanagues grans
- Caps i espines de peix (rap, merluça)
- Morralla
- Julivert, llaurer, fonoll
- 1 raig de cognag
- 200 gr gambes
- 200 gr calamar o sípia
- Cranquets
- Fideuà
- Sal, prebe bo, prebe vermell
- Colorant alimentici
- Safrà
- Picada: all, julivert i ceba tendra

Primer feim el brou, fent un sofrit amb la domàtiga i la ceba a una olla gran. Hi afegim les herbes (llaurer, julivert, fonoll) i les espines i morralla. Ho deixam daurar i anam pelant i tallant les pastanagues i les hi afegim. Salpimentam i afeigm un raig de cognac, el prebe vermell i colorant alimentici. Hi posam aigua fins dalt i deixam bullir durant una horeta més o manco. Després ho deixam refredar i colam el brou. A una altra olla sofregim les gambes i calamar a trossos amb el safrà, sal i prebe bo. Hi afegim el brou i el fideuà, una o dues grapades per om. Feim una picada (all, julivert i ceba tendra) que incorporam justa al final. Bon profit!

2 comentaris:

  1. Me encanta la receta de hoy. Además de tener un aspecto inmejorable y más que apetecible, la presentación la hace más bonita y tentadora. Enhorabuena por cocinar como lo haces y por compartirlo.

    Besos.

    ResponElimina