dilluns, 13 de desembre de 2010

Especial Nadal 2: Pa d'espícies alemany (Lebkuchen)















Des de fa anys m'agraden molt els dolços alemanys de Nadal. I un dels meus favorits és el pa d'espícies o Lebkuchen. És un pa dolç, obscur i especiat que resulta molt aromàtic, ideal per a predre amb un cafè, o fins i tot amb vi especiat alemany. Vos deixo la recepta.

Ingredients
  • 150 farina
  • 125 farina integral
  • 250 gr mel
  • 100 ml llet
  • 50 gr sucre moreno
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 3 culleradetes d'espícies speculoos
  • 2 ous
  • 80 gr margarina
  • un poc de sal
  • 100 gr sucre glas
  • 2 cullerades de llet
Encalentim la llet i la mesclam amb la mel, la margarina derretida i els ous batuts, ho mesclam bé. A un altre recipient mesclam les farines, el llevat, la sal, les espícies i el sucre. Mesclam els ingredients líquids amb els humits i ho remenam bé, fins que quedi una massa homogènia. Ho ficam a un motlle engreixat, al forn pre-encalentit a 150º durant una hora. Ho deixam refredar. Feim un glasejat suau amb el sucre glas i dues cullerades de llet teba, mesclam bé i ho posam sobre el pa d'espícies un cop fred.

1 comentari:

  1. mmmm que bó ami tambe m'agrden molt els postres alemanys . de fet m'agraderia provar de fer-los més sovint
    quet té una pinta fantástica
    m'encanta la reepta
    un peto desde las illes

    ResponElimina