Des de fa anys m'agraden molt els dolços alemanys de Nadal. I un dels meus favorits és el pa d'espícies o Lebkuchen. És un pa dolç, obscur i especiat que resulta molt aromàtic, ideal per a predre amb un cafè, o fins i tot amb vi especiat alemany. Vos deixo la recepta.
Ingredients
- 150 farina
- 125 farina integral
- 250 gr mel
- 100 ml llet
- 50 gr sucre moreno
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 3 culleradetes d'espícies speculoos
- 2 ous
- 80 gr margarina
- un poc de sal
- 100 gr sucre glas
- 2 cullerades de llet
Encalentim la llet i la mesclam amb la mel, la margarina derretida i els ous batuts, ho mesclam bé. A un altre recipient mesclam les farines, el llevat, la sal, les espícies i el sucre. Mesclam els ingredients líquids amb els humits i ho remenam bé, fins que quedi una massa homogènia. Ho ficam a un motlle engreixat, al forn pre-encalentit a 150º durant una hora. Ho deixam refredar. Feim un glasejat suau amb el sucre glas i dues cullerades de llet teba, mesclam bé i ho posam sobre el pa d'espícies un cop fred.
mmmm que bó ami tambe m'agrden molt els postres alemanys . de fet m'agraderia provar de fer-los més sovint
ResponEliminaquet té una pinta fantástica
m'encanta la reepta
un peto desde las illes