dilluns, 20 de desembre del 2010

Especial Nadal 3: Panettone italià






















Fa temps que tenia ganes de fer un Panettone italià, però com veia que duia bastant de feina ho deixava passar, fins que ha arribat Nadal i ha tocar posar-s'hi! Vaig cerca una recepta un poc més senzilla, i en trobar una al blog Lola en la cocina  que era un poc més fàcil que la tradicional.

Ingredients
  • 250 gr farina
  • 250 gr farina de força
  • 25 gr llevat fresc
  • 100 gr sucre
  • 70 ml llet
  • 50 ml aigua
  • 3 vermells d'ou i un ou sencer
  • 150 gr mantega
  • 100 gr panses
  • 100 gr fruita confitada (taronges, llimones, cireres, etc.)
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 1 raig de cognac
Diluïm el llevat fresc dins l'aigua i llet templades. Ho mesclam amb la farina, ous, sucre, essència de vainilla i mantega. Amassam bé la pasta resultant fins a que no sigui aferradissa. La deixam dins un bol, tapada amb film de cuina durant tot el vespre perquè tovi. Tallam petites les fruites confitades i les mesclam amb les panses dins un bol amb el cognac. 

Al dia següent, quan la massa ja ha tovat, l'extenem en una superfície enfarinada i anam posant les fruites degotades, i anam doblegant la massa fins que totes les fruites quedin ben repartides. Feiem una bolla rodona i la posam dins el motlle de panttone, si no en tenim pot anar bé una llauna de galetes petita, folrada amb paper vegetal. Ho ficam dins una bossa de plàstic i ho deixam tovar unes 5 hores més. Passat aquest temps ho ficam al forn pre-encalentit a 180º durant uns 40 minuts, alerta que no es cremi.

El panttone quan ha tovat












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada