dissabte, 25 de desembre del 2010

Cupcakes de Plàtan i Toffee


Amb aquesta recepta estren el meu nou llibre Deliciosos pasteles. El mundo de los cupcakes (María Gómez Martín, Ed. Absalon) que s'altre dia em va arribar. Sa veritat és que el llibre està bastant bé, deixant de banda algunes fotografies poc artístiques. El format és còmode per a emprar a la cuina, ja que ve amb espiral tipus quadern i està plastificat. Les receptes són senzilles, ben explicades i els ingredients són fàcils de trobar, per tant va adreçat a qualsevol persona interessada en el món dels cupcakes, a part de ser un dels pocs llibres sobre aquest tipus de dolç que es troba editat en espanyol.



Anant a la recepta, és una de les més llépoles que he fet, ja que l'aroma del plàtan, mesclat amb la dolçor del toffe li donen un sabor excepcional que me recorda al Banoffee. A més, jo vaig afegir un toc especial, amb el farciment de Nutella blanca.

Ingredients massa
- 125 gr mantega
- 125 gr farina
- 2 culleradetes de llevat en pols
- 2 ous
- 1 plàtan madur
- 100 gr sucre moreno
- Nutella blanca (opcional) *no apareix a la recepta original

Batem la mantega amb el sucre fins que quedi una massa fina, li afegim els ous i seguim batent. Hi posam la farina i el llevat, remenam bé per integrar-ho tot. Hi afegim el plàtan triturat i remenam de nou. Disposam la massa dins motlles de cupcake, deixant-los per la meitat. Hi afegim una culleradeta de Nutella a cada un i tornam a tapar amb un poc de massa. Posam al forn durant 15 minuts fins que són cuits i els deixam refredar.

Topping de toffee
- 100 gr mantega
- 100 gr llet condensada
- 75 gr sucre moreno
- Una mica de canyella (opcional) *no apareix a la recepta original
- Fideus de xocolata

En una olla mesclam els ingredients (mantega, llet condensada, sucre i canyella) i els feim a poc foc, remenant bé perquè no es cremi. La massa va adquirint un color obscur i cada cop és més densa. Quan els cupcakes són freds hi posam a sobre una cullerada de toffee encara calent i decoram amb fideus de xocolata.

1 comentari: