PASTÍS DE PRUNES AL BRANDY
Massa
- 120 gr de farina
- 75 gr de margarina
- 2 cullerades d'aigua freda
- Una mica de sal
Farcit
- 2 ous- 200 ml de nata líquida per cuinar
- 100 gr sucre moreno o blanc
- Canyella
- 150 ml de Brandy
- 5 prunes vermelles
Feim la massa mesclant la farina (amb una mica de sal) amb la margarina, quedant com a sorra, afagim l'aigua freda i amassam fins que quedi una massa homogènia, que deixam dins un film dins la gelera entre mitja i una hora. Posam el brandy amb dues cullerades de sucre al foc, quan el sucre es fon afegim les prunes netes i tallades en dues mitats i les deixam bollir 5 minuts. Les traiem i les deixam refredar, quan siguin fredes les pelam i les tallam en grells. Deixam bollint el brandy uns 10 minuts més i el reservam. Traiem la massa i l'aplanam amb el rodell de cuina fins a fer-la fina, la posam al motlle, ja engreixat, ben estesa pel fons i laterals, la foradam amb una forqueta i la posam al forn uns 10-15 minuts fins que estigui un poc cuita. La traiem i a dins hi col·locam les prunes a troços per tota la base. Encalentim la nata i hi afegim la mescla d'ous i sucre batut, un poc de canyella, i dues cullerades del brandy, remenam bé i afegim la mescla sobre els prunes. Posam el pastís al forn una mitja hora i després el deixam refredar. Posam un poc de brandy per damunt i llesta per menjar!
Renoi! que bo que ha de ser aquest pastís .... però per a mi un bon rajolí de brandy....
ResponEliminaUna abraçada