dimarts, 14 de setembre de 2010

Confitura de figues a la vainilla















Publico una confitura que acab de fer i és mel! Ara que és el temps de les figures, podem fer una confitura per gaudir d'aquesta fruita en l'hivern. Aquesta confitura té el sabor dolç de les figues amb un aroma a vainilla que la fa diferent i a la vegada fantàstica. Ha de ser genial per combinar amb formatge!

Es necessita:

- 1 kg figues madures
- 500 gr sucre blanc
- 1 beina de vainilla
- Suc d'una llimona

Netejam i tallam el capoll de les figues. Les trocejam i afegim el sucre, el suc de llimona i la beina de vainilla tallada longitudinalment. Ho deixam reservar un vespre, veurem que es va creant com una mel. Al dia següent ho posam al foc, suau, durant una hora. Veurem que es va espessint i collint un color més obscur. Ho deixam refredar. Si han quedat molt troços podem passar el túrmix i tornar a bollir una estona. Si han quedat troços grans de vainilla els llevam. Mentre posam els pots a bollir per esterilitzar una mitja hora. Després hi posam a dins la confitura, afegim un paper banyat d'alcohol (vodka) i els tapam. Podem fer el buit deixant un dia de boca per avall o bé tornant a bollir els pots al bany maria durant mitja hora. La confitura es pot reservar durant uns mesos o també consumir al moment.

Bon profit!

Font: El rincón de la mariposa

1 comentari: