dimarts, 29 de novembre del 2011

Muffins de persimó i fruits vermells

































Avui toca fer uns muffins, i per variar un poc, de fruita, que són un poquet més sans. Fa unes setmanes vaig descobrir el persimó, una variant del caqui amb la polpa dura però amb el mateix sabor dolç i aromàtic. Mai els havia tastat, només els caquis, i me van sorprendre, de fet me van agradar més per la seva textura que els caquis, així que ara sempre en tenc a casa. Mirant per la xarxa vaig descobrir un blog sobre aquesta fruita, el Blog sobre el Persimón i d'aquí vaig collir la recepta que vos present avui. Uns muffins sabrosos amb bocinets de persimó i fruits vermells, ideals per a berenar.

Ingredients (per a uns 23 muffins)

* 2 tasses de farina
* 1 ou
* 125 gr mantega
* 1 tassa de sucre
* 1 tassa de llet
* 1 persimó gran
* 1 tassa de fruits vermells (jo vaig emprar congelats)
* 1/2 tassa de nous
* 4 cdt llevat químic
* 1/2 cdt sal
* Canyella en pols

Encenem el forna 200 º. Pelam i tallam el persimó a daus petits, el reservam. En un bol mesclam la farina, llevat, sal i sucre, reservam. Posam en un altre bol la mantega fosa, la llet i l'ou, remenam. Agregam les fruites i les anous i removem. A continuació afegim poc a poc la mescla de farina i ho anam integrant amb una cullera fins que la massa és homogènia. Mesclam 1 cdt de canyella en pols amb 1 Cd de sucre. Disposam dins motlles de muffin, omplint 3/4 parts, i per sobre hi posam una culleradeta de la mescla de sucre i canyella. Enfornam a 200º durant uns 15 minuts fins que són fets. Traiem del forn i deixam refredar.



divendres, 25 de novembre del 2011

Sables de Nöel au Chocolat et Épices

































Whole Kitchen en la seva proposta dolça pel mes de novembre ens convida a preparar una massa bàsica de la rebosteria: pasta sablé. Jo em vaig inclinar per fer unes Sables de Nöel, és a dir unes galetes d'aquesta pasta típiques de Nadal a la Bretanya. Les que ens mostraven al fòrum eren de xocolata, jo hi vaig afegir també espícies per donar-li un toc més nadalenc i aromàtic. He seguit les indicacions de la recepta de l'Atelier des Chefs que inclou vídeo. Són unes pastes la mar de fàcils de fer, amb un rotund aroma a xocolata i espícies que les fa idònies per aquesta època pre-nadalenca.

Ingredients

* 1 ou
* 75 gr mantega
* 200 gr farina
* 80 gr sucre
* 1 sobre de sucre vainillat (8 gr)
* 20 gr cacau
* 1 Cd llevat químic (5 gr)
* 1 Cd canyella en pols
* 1/2 cdt clau en pols
* 1/2 cdt gingebre en pols
* 1/2 cdt pebre blanc en pols
* 1 cdt haba tonka ratllada



Primer batem l'ou amb el sucre i sure vainillat fins que blanqueja. Incorporam la mantega fosa i batem de nou. Ara incorporam el cacau, les espícies i el llevat, mesclam de nou. Finalment anam incorporant la farina poc a poc fins que s'integri tota en la massa, que quedarà compacta. L'hem d'estirar sobre un paper vegetal i estorjar a la gelera ben plana durant uns 30 minuts.

Passat aquest temps encenem el forn a 200 º, les traiem de la gelera i tallem les galetes amb el motlle que més ens agradi. Les disposam sobre la safata del forn i enfornam durant uns 10 minuts. Traiem i deixam refredar sobre la safata, quan són fredes les empolsam amb cacau o sucre glacé.


dimarts, 22 de novembre del 2011

Brownie de xocolata amb llet i anous

































El brownie és un pastís que sempre havia deixat de banda. No sé perquè, tal vegada em feia un poc de por fer-lo i que no quedás bé.  Quan fa uns dies vaig veure la blocosfera envaïda per aquest dolç vaig decidir que era el moment de recopilar receptes i posar-ho en pràctica! En vaig fer un, el primer, que va sortir mooolt bo, tant que va desaparèixer sense poder fer ni una mísera foto. Així que avui vos present el meu segon brownie. Aquest l'he fet igual que l'altra vegada, però substituint la xocolata negra per xocolata amb llet, ja que era el que tenia a casa. És un brownie amb un suau gust a xocolata, ja que és amb llet,  mulladet, que es desfà a la boca i amb el toc de les anous cruixents, un pecat! Els blocs que m'han inspirat per fer la recepta són All i Julivert i Webos Fritos. La recepta del brownie és senzilla i ràpida de fer, així que els que encara no n'heu fet no teniu excusa!

Ingredients

*125 gr mantega
* 200 gr xocolata amb llet
* 125 gr farina
* 3 ous
* 200 gr sucre moré
* 1 Cd essència de vainilla
* 1 Cd llevat químic
* 100 gr anous

Encenem el forn a 170º. En una cassola fonem la mantega i el xocolata. Quan és fos afegim el sucre i l'essència de vainilla i mesclam bé. Després agregam els ous i batem amb les barnilles elèctriques uns minuts fins que la massa és esponjosa. A continuació hi afegim la farina i el llevat i integram bé. Finalment afegim les nous, tallades amb un ginavet, i mesclam de nou la massa. Disposam dins un motlle quadrat, jo he emprat una font de forn, amb un paper vegetal untat amb margarina. Coem a 170º durant uns 35 minuts. Deixam refredar dins el motlle i ja està llest el nostre brownie!

dilluns, 21 de novembre del 2011

Conill amb ceba

































El conill amb ceba és un plat molt mallorquí que tenia ganes de fer. A casa no en menjam gaire de conill, no sé ben bé perquè, a mi no em desagrada, a més com és una carn sense greix i sabrosa n'hauré de menjar més sovint. El conill amb ceba és un plat exquisit, que ens fa llepar-nos els dits. La recepta que he seguit és de Bojos per la cuina.

Ingredients

* 800 gr ceba
* 1 Kg Conill
* 2 fulles de llaurer
* 2 brotets de moraduix
* Sal
* Prebe bo
* Oli d'oliva

La recepta no es gaire complicada. Hem de salpebrar les tallades de conill i sofregir dins d'una greixonera gran. Anam tallant les cebes en juliana i quan el conill ja està daurat incorporam tota la ceba dins de la greixonera. Afegim el llaurer, moraduix, sal i prebe bo al gust. Ho deixam coure a foc no massa alt, perquè no es cremi, i això sí hem de remenar sovint perquè no s'aferri la ceba. Veurem com poc a poc la ceba es va fonent i crean un suquet, i el conill va agafant color i es fa tendre. Passat una hora i poc ja estarà cuit.

dissabte, 19 de novembre del 2011

Sweet Potato Bundt Cake

































Tocava fer un Bundt Cake, ja que dia 15 de novembre va ser el National Bundt Cake Day! Per manca de temps i d'altres publicacions no vaig poder fer-lo per aquell dia, així que ho tenia pendent i aquí el teniu. Un bundt cake de moniato o sweet potato com diuen en anglès, la recepta ja la tenia mirada a diferents blocs, com Cuina per a llaminers i food + words. Aquest és un bundt molt de tardor, ja que l'ingredient especial és el moniato, ja vam veure a la Recepta del 15 quantes possibilitats dolces i salades té aquest ingredient! Es un dels bundts més bons que he provat, mulladet i sabrós, amb aroma a espícies.

Ingredients

Sweet potato cake
* 400 gr moniato
* 200 gr farina
* 180 ml oli de gira-sol
* 1/2 sobre de llevat tipus royal
* 250 gr sucre (moré o blanc)
* 3 ous
* 1 cdt canyella en pols
* 1/2 cdt gingebre en pols
* 1/2 cdt haba tonka ratllada
* 1/2 cdt nou moscada ratllada

Cream cheese frosting
* 250 gr formatge en crema
* 250 gr sucre glacé
* 1 cdt essència de vainilla
* Canyella en pols

































Per a fer el bescuit primer hem de fer els moniatos al forn, jo els embolic en paper de plata i els faig durant una hora aproximadament fins que són cuits. Els deixam refredar i els pelam, aixafam la polpa. Encenem el forn a 180º. En un bol mesclam el moniato amb l'oli, la farina i el llevat. En un altre bol batem amb les barnilles els tres ous i el sucre fins que tripliquen el seu volum. Hi afegim les espícies i a continuació poc a poc integram la massa de moniato, farina i oli fins que queda una massa cremosa. Untam un motlle de bundt amb oli i hi disposam la massa. Enfornam a 180º durant uns 45 minuts (primer de baix i els darrers minuts de dalt i baix). Traiem del forn, deixam refredar i desmotllam.

Per a fer el cream cheese frosting mesclam el formatge amb el sucre glacé i l'essència de vainilla fins que la mescla és cremosa. Disposam sobre el bundt quan és fred i empolsam amb un poc de canyella.

































Vull dedicar aquest pastís a Horno & Adorno, en agraïment al premi que em va concedir com a millor bloc, moltes gràcies Bibiana! és tot un honor, esper que t'agradi el pastís ;)



dijous, 17 de novembre del 2011

Crema de carabassí i porros amb all i oli de fonoll

































Avui vos present una crema que vaig fer l'altra dia, aquest mes m'està pegant fort amb les cremes! Aquesta és sana i molt sabrosa, feta amb ingredients senzills i de temporada com són els carabassins i els porros. Vaig decidir posar en pràctica una salsa de fonoll de la que em van parlar i que tenia ganes de tastar. La vaig fer tipus all i oli de llet, incorporant fonoll picat. Li dóna un toc aromàtic a la crema que la fa encara més bona.

Ingredients

Crema
* 1 ceba petita
* 2 carabassins
* 2 porros
* Aigua
* 1 cub de brou de verdures
* Sal
* Prebe bo
* Oli d'oliva

All i oli de fonoll
* 50 ml llet
* 1 Cd oli d'oliva verge
* Oli de gira-sol
* 1 all
* Fonoll picat
* Sal
* Prebe bo

La crema és molt senzilla de fer. Hem de pelar i pelar i tallar els porros i la ceba, la posam a sofregir a una olla amb un poc d'oli d'oliva. Netejam i tallam els carabassins i ho afegim a l'olla. Posam sal i prebe bo al gust. Ho deixam sofregir un moment i després afegim l'aigua (fins que cobreixi les verdures) i agregam el cub de brou de verdures. Ho deixam bullir una mitja hora, fins que les verdures són cuites. Passam el túrmix.

Per a la salsa de fonoll, hem de picar el fonoll i l'all. En el pot del túrmix posam la llet, la cullerada d'oli d'oliva, la sal, el prebe bo, l'all i el fonoll picat i començam a batre bé amb el túrmix. Poc a poc anam afegin oli de gira-sol i seguim batent fins que la salsa té la consistència desitjada. Finalment afegim el fonoll picat i batem de nou. 

Servim la crema calenta amb unes cullerades de l'all i oli de fonoll per sobre. Podem decorar amb un brotet tendre de fonoll.


dimarts, 15 de novembre del 2011

Pa d'espelta amb carabassa i anous

De nou tornam a  ser a mitjans de mes i toca La Recepta del 15! Aquest mes dedicada al món del pa. Fa ben poquet que me vaig atrevir a fer pa, me feia bastant de por, però un cop vaig veure que era fàcil (només calia respectar els temps de tovat) vaig començar a fer-ne de forma regular, i n'estic ben contenta! Per aquesta ocasió volia fer un pa especial, aprofitant els fruits de temporada que a més tenia la sort de tenir casolans, com és el cas de les carabasses de l'hort del meu pare i les anous del noguer del meu predí, així que vaig decidir fer un pa d'espelta (tenia aquesta farina reservada per a una ocasió especial) amb carabassa i anous. La recepta és de PepeKitchen.


Ingredients
* 500 gr carabassa
* 500 gr farina d'espelta
* 1 sobre llevat de pa sec (equival a 25 gr de llevat fresc)
* 2 cdt sal
* 100 gr anous
* Pipes de carabassa
* Un poc de llet

Primer preparam la carabassa, la pelam i tallam a daus i posam a bullir fins que sigui blana i cuita (25 minuts aproximadament). La colam i feiem puré amb el túrmix, la deixam refredar. Quan és freda la mesclam amb la farina, el llevat, les anous i la sal i mesclam bé. Amassam durant uns 15 minuts. Deixam tovar la massa dins un bol tapat durant unes 2 hores. Quan ha duplicat el volum el tornam amassar un poc i donam la forma desitjada, el col·locam sobre la safata del forn, podem enfarinar-lo i el deixam tovar tapat amb un pedaç una hora més. Passat aquest temps el pintam amb un poc de llet i hi posam per sobre les llavors de carabassa. Enfornam a 220º durant uns 30 -40 minuts, depenent de la mesura del pa, fins que sigui daurat. Deixam refredar i ja tenim el nostre pa llest!

dilluns, 14 de novembre del 2011

Bunyols de vent farcits de crema [Cuina Balear]

































Per aquest mes a La Mostra de Cuina Balear ens proposaven fer uns bunyols. Com jo ja n'havia fet de moniato per a la Recepta del 15, vaig decidir posar en pràctica els bunyols de vent farcits de crema, ja que mai n'havia fet. M'enrecordo que la meva predina en solia fer i eren molt bons. La recepta l'he aconseguida al bloc El món de la cuina. Encara que no m'han quedat del tot bonics de forma, han sortit boníssims, es fonen a la bona, i el farciment de crema és mel!

Ingredients

Massa bunyols de vent
* 125 ml llet
* 125 ml aigua
* 100 gr mantega
* 200 gr farina
* Pell de llimona
* 1 polsí de sal
* 5 ous
* Oli per a fregir

Crema pastissera
* ½ l de llet
* 1 branca de canyella
* Pell de llimona
* 1 ou
* 1 vermell d'ou
* 75 gr sucre
* 60 gr Maizena

Cobertura
* 4 Cd Caster sugar
* 2 Cd canyella en pols

Començam fent la crema pastissera. Posam a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan bulli la retiram del foc. En una cassola posam l'ou, el vermell d'ou i el sucre i batem bé. Hi agregam la Maizena i batem de nou. Agregam poc a poc la llet i mesclam. Posam aquesta mescla al foc, baix, durant uns 10 minuts, sense deixar de remenar, veurem que es va espessint. Quan tengui la consistència desitjada ho retiram del foc, ho passam a un bol i deixam refredar. Convé posar un paper de film a sobre perquè no crei tel.

Per a fer els bunyols, hem de posar a bullir l'aigua, la llet, la mantega i la pell de llimona, durant uns 2 minuts. A continuació hi agregam la farina tota de cop (prèviament tamissada) i anam mesclant amb una espàtula a foc lent fins que es crea una massa fina que es separa perfectament de les parts de l'olla. Ho deixam refredar. A continuació agregam un ou i mesclam amb l'espàtula fins que s'hagi integrat, seguim fent  el mateix amb la resta d'ous. Quan ja tenim la massa, ja podem fregir els bunyols. Posam abundant oli a una pella i quan és calent amb una cullereta de cafè anam fregint la massa, veurem que els bunyols s'inflen i es dauren. Quan són daurats els traiem i deixam reposar sobre un paper absorbent.

Per al farcit hem d'emplenar una màniga pastissera amb la crema ja freda, i quan els bunyols són freds, els feiem un petit forat a un costat amb un ganivet i els farcim amb la crema. Quan són farcits els arrebossam amb la mescla de sucre i canyella en pols.


dijous, 10 de novembre del 2011

Cupcakes de pastanaga i xocolata blanca

































Fa un temps que tenia ganes de fer uns cupcakes de pastanaga, ja tenia l'ull posat als pastissets d'Els Fogons de la Bordeta. La recepta és genial, però com no tenia anous vaig decidir combinar la massa de pastanaga espiciada amb bocinets de xocolata blanca. Per al frosting em feia ganes canviar un poc del típic buttercream i fer-ne un de nou, m'havia cridat l'atenció la trufa de xocolata blanca de Los Postres de Teresa. I el resultat, mmm m'ha encantat, uns cupcakes sabrosos, esponjosos, mulladets gràcies a la pastanaga i espiciats. El frosting de trufa és espectacular, dolcet i consistent per a treballar, exquisit!

Ingredients 

Cupcakes de pastanaga
  • 125 gr de pastanaga ratllada
  • 100 gr de farina integral "bizcochona"*
  • 1 ou
  • 75 gr de mantega
  • 100 gr de sucre moré
  • 1 polsí de sal
  • 4 Cd llet
  • 50 gr gotes de xocolata blanca
  • 1 cdt canyella
  • 1 polsim de pebre
  • 1 polsim de clau
  • 1 polsim de nou moscada
  • 2 cdt de sésam
  • 2 cdt llavors de gallaret
* Si no tenim farina bizcochona ho podem fer amb farina integral i  1/4 de sobre de llevat tipus Royal.


Trufa de xocolata blanca
  •  300 ml nata per a muntar
  • 150 gr xocolata blanc

Encalentim el forna  180º. Per a fer la massa mesclam en un bol la farina i espícies, la reservam. En un bol posam les gotes de xocolata amb una cullerada de llet i dues de la mescla de farina, removem bé fins que estiguim com arrebossades d'aquesta mescla, així s'evita que la xocolata baixi al fons, ho reservam. En un bol batem bé l'ou amb el sucre fins que quedi suau, hi agregam la mescla de farina i la mantega fosa i ho integram tot bé. Agregam la pastanaga ratllada, unes cullerades de llet, les llavors de gallaret i el sèsam, ha de quedar una massa esponjosa. Finalment agregam les gotes de xocolata que teniem reservades i ho integrem suaument. Disposam la mescla dins motlles de paper (disposats dins la llauna de muffins). Si volem fer simplement muffins sense frosting queda molt bé posar una culleradeta de sucre moré sobre cada un, li dóna un toc cruixent molt xulo. Ho coem al forn durant uns 20 minuts, al principi calor de baix i quan són pujats de dalt i baix. Els traiem i deixam refredar.

Per a fer la trufa de xocolata blanca és ben senzill, hem de posar la nata a coure a una cassola, quan està a punt de bullir hi agregam la xocolata i remenam bé fins que s'integri. Ho deixam refredar i passam a un bol, ho tapam amb un film i ho reservam 12 hores a la gelera. El dia següent ho muntam con si fos nata i ja està llest per a decorar amb la màniga pastissera. No cal afegir sucre, ja que la xocolata blanca ja és prou dolça.

Les mini-pastanagues les he fetes amb massapà comercial (el vaig trobar al Lidl) tenyit de color taronja i verd (colorants en gel d'Americolor).


dilluns, 7 de novembre del 2011

Crema de carabassa i moniato

































Avui de nou una crema, i és que ha arribat el temps de plats calents. Crec que aquesta és la crema estrella de la temporada als blocs culinaris, n'he vistes moltes d'apetitoses. Jo ja la tenia amb el post-it al llibre de Nigella Lawson, però no l'he feta fins avui, ja que fa uns dies vaig comprar un parell de quilos de moniatos que vaig trobar a l'Eroski de "rebaixes" (anaven a 1€ el quilo!) i les carabasses tenc la sort que mon pare me'n va donar un parell de l'hort la mar de mones. És una de les cremes que més m'han agradat, és molt cremosa, amb el toc dolç del moniato i la combinació de les espícies, és genial! He de dir que enguany m'estic estrenant amb aquest tipus de plat, ja que no n'era gaire aficionada.

Ingredients

* 1 Kg carabassa
* 400 gr moniato
* 1 ceba
* 2 alls
* 1/2 cdt canyella
* 1/2 cdt nou moscada
* 1 litre de brou de verdures
* Prebe bo
* Sal
* 1 raig d'oli d'oliva
* Nata per cuinar

L'elaboració de les cremes és molt fàcil i ràpida. Tallam la ceba i la sofregim dins una olla amb un poc d'oli d'oliva. Pelam i tallam a daus la carabassa, el moniato i l'all, ho agregam a l'olla i ho sofregim una estona. Incorporam les espícies i la sal. Hi posam el brou de verdures calent i deixam coure una mitja hora, fins que les verdures són fetes. Ara hem de passar el túrmix fins que la crema sigui fina. La servim calenta amb un raig de nata.

dissabte, 5 de novembre del 2011

Ginger Cake

































Avui he fet un pastís que feia molt de temps que tenia pendent, el ginger cake, un pastís de gingebre que aporta aquest sabor picant però amb un toc molt suau, i que combina molt bé amb un glasejat de llimona. La recepta la vaig veure al bloc Lola en la cocina, i tot d'una me va fer ganes de tastar-lo, ja que m'entusiasmen les espícies. Aquí us deixo la recepta, que vaig adaptar als ingredients que tenia a casa, emprant confitura de gingebre en lloc de gingebre fresc i farina integral.

Ingredients 

Ginger cake
* 225 gr farina bizcochona integral
* 175 gr sucre
* 175 gr mantega
* 3 ous
* 1 Cd ametlla en pols
* 2 cdt gingebre sec ratllat
* 4 Cd confitura de gingebre
* 1 Cd xarop de melassa negra (Lyles black treacle)
* 2 Cd llet

Glasejat de llimona
* Suc d'una llimona
* 225 gr sucre glacé
* Gingebre confitat

Encalentim el forn a 180º. En un bol mesclam la farina amb el gingebre en pols i l'ametlla en pols, reservam. Batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que blanquegi. Hi integram els tres ous, un a un, batent bé després de cada incorporació. Afegim la cullerada de xarop i les de confitura de gingebre, mesclam de nou. Finalment anam agregant poc a poc la mescla de farina, alternant amb les dues cullerades de llet. Ha de quedar una massa esponjosa, no gaire líquida. La disposam dins el motlle prèviament untat amb oli o margarina. Enfornam durant uns 40 minuts, primer el foc de baix i quan ha pujat el canviam de dalt i baix. El traiem, deixam refredar i desmotllem.

Per al glasejat de llimona hem de mesclar bé el suc de llimona amb el sucre fins que la massa sigui blanca i un poc líquida. Quan el pastís es fred hi posam per sobre un parell de cullerades de glasejat i decoram amb bocinets de gingebre confitat.



dijous, 3 de novembre del 2011

Chocolate & Orange Mini Bundt Cakes / Cupcakes






































Tornam al dolç! L'altre dia al LIDL vaig veure un motlle de silicona per a mini bundt cakes i em vaig decidir a comprar-lo, estava bé de preu, tampoc perdia molt. I m'he decidit estrenar-lo amb aquests mini bundt cakes de taronja i xocolata. La recepta és senzilla i també serveix per a cupcakes, són uns pastissets molt esponjosos i la mescla d'aquests dos aromes (xocolata i taronja) li dóna un sabor fantàstic. Els vaig cobrir amb un glasejat de taronja molt vistós.

Ingredients (10 unitats)

Massa

* 90 gr farina
* 30 gr cacau en pols
* 1/2 cdt llevat químic
* 1/4 cdt bicarbonat
* 30 ml llet
* 1 cdt essència de vainilla
* 50 gr mantega
* 90 gr sucre
* 1 ou
* Suc de mitja taronja
* Ratlladura de mitja taronja


Glasejat de taronja


* 50 gr formatge en crema
* 40 gr mantega
* 100 gr sucre glacé
* 3 Cd suc de taronja
* 2 cdt ratlladura de taronja
* 1 gota de colorant taronja en gel (Americolor)
* Fideus de xocolata

Preencalentim el forn a 180º. Mesclam la farina amb el cacau, llevat i bicarbonat i reservam. Mesclam la llet amb el suc de taronja i l'essència de vainilla i reservam. Amb les varetes batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre, fins que blanquegi. Hi afegim la ratlladura de taronja i l'ou i batem una estona més. A continuació anam afegint la mescla de la farina i la llet en diversos cops, batent bé després de cada vegada. Ens quedarà una massa esponjosa. La dispositam dins el motlle de bundt cakes prèviament untada de margarina o oli i sense omplir-los del tot. Enfornam durant uns 15 minuts (primer calor de baix i quan són pujats un poc de dalt). Deixam refredar i desmotllam.

Per a fer el glasejat hem de batre el formatge, mantega a temperatura ambient, suc de taronja i ratlladura. Anam incorporant el sucre glacé fins que la consistència és la desitjada. Quan els bundt cakes són freds els decoram amb una cullerada de glasejat i un parell de fideus de xocolata.

Per a la cobertura dels cupcakes si volem fer forma de rosa, hem d'endurir el glasejat amb més sucre glacé fins que sigui prou consistent per a treballar amb la màniga pastissera.


dimarts, 1 de novembre del 2011

Crema de carabassa i carabassí

































Fa molt de temps que no public una recepta salada i és que el dolç em torna boja! Després d'un mes tan dolç com l'octubre, amb bunyols, amargos i galetes de Halloween, toca fer bonda! Així que public aquest crema que és molt sana i gustosa, feta amb l'estrella de la temporada, la carabassa, combinada amb carabassí i altres verdures. 

Ingredients

* 500 gr carabassa
* 1 ceba
* 1 carabassí
* 1 prebe verd
* 2 pastanagues
* 3 Cd oli d'oliva
* Aigua
* Sal
* Prebe bo
* Nou moscada
* Pipes de carabassa

La preparació és molt senzilla. Pelam i tallam les verdures a daus i les sofregim dins una olla amb l'oli. Hi afegim aigua cobrint les verdures i les deixam bollir una mitja hora, amb la sal i prebe bo al gust. Quan les verdures són fetes, passam el túrmix fins aconseguir una crema fina, incorporam la nou moscada i servim calenta amb un parell de pipes de carabassa per damunt.