divendres, 28 d’octubre del 2011

Halloween Cookies [Film&Food]

 































Per fi és el dia de publicació de Film&Food, aquest mes dedicat a la pel·lícula d'animació de Tim Burton Pesadilla antes de Navidad. Qué dir d'aquest film... l'he vist un munt de vegades, m'encanta l'estètica que plasma Burton a les seves pel·lis, animacions i dibuixos. Si no l'heu llegit vos recomano el llibre il·lustrat La melancólica muerte del chico ostra, Burton total!


Per al repte, centrat en Halloween, vaig triar Trato, és a dir que havia de preparar una recepta per a un altre bloc, m'ha tocat dedicar-li el post a La Cultura del Tupper, i esper que li agradi! En aquesta ocasió m'he llençat de ple al món de les galetes decorades, i he de dir que m'ha agradat l'experiència i crec que la repetiré! Tenia uns talladors nous en forma de taüt i ratapinyada que em demanaven a crits que els emprés, així que em vaig posar a cercar informació, imatges i receptes per a fer aquestes Halloween Cookies! 

El resultat ha estat "decent", és a dir que crec que m'he surtit del pas, ja que era la primera vegada que en feia, però encara que em manca moooolta pràctica en el món de la glasa i les galetes decorades. El delineatge és el que he trobat més complicat, has de tenir un pols increïble per a no fer desastres! Per a fer les galetes he seguit les instruccions del paquet dels talladors, de Wilton, és una recepta de galetes de mantega amb aroma d'ametlles que m'ha agradat bastant. Per a la decoració  he seguit les indicacions magistrals de Bea, una mestra en el món de les galetes decorades. Són unes galetes ideals per a celebracions i festes com Halloween, aniversaris, etc. que segur que deixen sorpresos als vostres convidats!



Ingredients

Galetes

* 400-500 gr farina
* 1 ou
* 1 cdt sal
* 1 det de llevat químic
* 300 gr sucre
* 240 gr mantega
* 4 gotes d'essència d'ametlla
* 1 cd essència de vainilla

Glasa

* 2 blancs d'ou
* 1/2 cdt cremor tàrtar
* 400 gr sucre glas
* 2-4 cdt aigua
* 1 cdt essència de vainilla
* Colorants en gel: negre, lila, vermell (Americolor)

Per a fer les galetes hem de batre la mantega a temperatura ambient amb el sucre, durant uns minuts fins que la massa és suau. A continuació hi afegim l'ou batut i les essències, i seguim batent. Mesclam en un bol la farina, la sal i el llevat. Anam incorporant poc a poc la farina a la massa anterior, fins que la incorporem tota i la massa sigui compacta. Feiem una bolla. Sobre la taula enfarinada collim un bocí de la massa i l'aplanam amb el rodell fins que sigui fina (3 mm), amb els talladors immersos en farina anam tallant les formes desitjades i les anam traslladant a la safata de forn coberta amb un paper vegetal. Quan tenim la safata plena enfornam uns 7 minuts, fins que són lleugerament daurades. Traiem del forn i deixam refredar.

Quan són fredes ja les podem començar a decorar. Per a fer la glasa hem de batre les clares i incorporar el cremor tàrtar (si en tenim), el disolem amb una forqueta. Ara hem d'anar incorporant 1/3 part del sucre i batre bé amb les varetes elèctriques a velocitat lenta. Quan té la consistència com de mel hi afegim l'aroma desitjat (vainilla en el meu cas). Seguim batent i afegint la resta del sucre, quan té una consistència dura (tipus pasta de dents) ja tenim feta la glasa de delineatge. Poder fer una prova per saber si la consistència és idònia, amb una boqueta del núm. 3 en posam un poc i feiem sobre la taula una forma de L minúscula, si les dues parts que es toquen no es fonen una amb l'altra i es manté la forma ja tenim la glasa de delineatge feta. Separam la quantitat que necessitem. Una part la tenyim amb el colorant de delineatge (en el meu cas de color lila), en reservam un poc per a fer els detalls d'altres colors (vermell i blanc).

Amb la resta de la glasa hem de fer la de farcit, que té una consistència més líquida, per això hi afegim de 2 a 4 culleradetes d'aigua i batem bé, quan la glasa té la consistència desitjada (tipus mel) podem fer una prova, en tiram un raig sobre la resta i s'ha de "fondre" en 5 segons. Si és així ja tenim la glasa de farcit feta, la tenyim del color desitjat (negre en el meu cas) i la posam dintre d'un biberó.

































Per a decorar les galetes s'han de seguir unes fases:

1- Delineatge: La primera és el delineatge, per això emplenam amb la glasa de delineatge una màniga pastissera amb boqueta núm. 2 o 3 i feiem el contorn de les galetes, anant amb cura de no sortir-nos de les galetes i sempre dispoant la boqueda prop de les galetes però sense tocar-les. Aquí s'ha de tenir un pols increíble!

2- Inundar: Quan les tenim totes contornejades les hem d'inundar amb la glasa de farcit. Ho podem fer tot seguit, no cal esperar. Amb el biberó anam farcint bé l'interior de les galetes fent que la glasa arribi als contorns perquè no quedi cap buit, ho podem fer amb l'ajuda d'un escuradents. Quan estan totes inundades les hem de deixar assecar durant un mínim de 12 hores en un lloc sec, lluny d'animals, insectes, etc. i sempre sobre una safata plana perquè la superfície quedi llisa.

Aquí vos poso una imatge cutre del mòbil de les galetes després del delineatge i inundat.

















3- Decoracions finals: Quan les galetes ja han reposat i la glasa està seca, podem fer les decoracions finals amb glasa de delineatge que teniem reservada (lila, blanca i vermella en el meu cas). Els taüts els he decorat amb les lletre RIP i puntes tot de color lila. Les ratespinyades les he decorades en tres colors: les ales en lila, les dents en blanc i els ulls en vermell. Finalment deixam assecar les galetes 12 hores més, si volem les decoram amb un poc de purpurina comestible, i ja estaran llestes per a dipositar dins bossetes o servir!

Feliç Halloween a tots!



15 comentaris:

  1. Perdona?! Resulta decent? si t'han quedat fantàstiques!!!
    A mi també m'encanta la pelli i el llibre que recomanes, té una estètica genial!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Són GENIALS!!!!!!!!!!!!!!! Puc provar una???? jijijijijijiji ;-)

    ResponElimina
  3. Me han gustado mucho tus galletas y metiditas en los boles con el interior de calaveras están genial!
    No se con cual de los dos tipos me quedaría! lo echaré a suertes ... jaja
    Saludos y Happy Halloween

    ResponElimina
  4. Vaya galletas terroríficas!! te han quedado genial... que verguenza las mías...Bueno, voluntad le he puesto, al menos. Saludos.
    Laflordealba.

    ResponElimina
  5. ¡¡¡Super profesionales!!!
    El atrezzo da miedo de verdad! ¿o es que la calavera también se come? ;-D

    Muchos besos!

    ResponElimina
  6. Quina passada de galetes. Les que es decoren amb glassa em tenen el cor robat. Mai n'he provat de fer i en tinc moltes ganes, sobretot després de veure aquestes.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. T'han quedat molt bé. I l'estètica de les fotos molt apropiada.
    Salutacions

    ResponElimina
  8. Cuarto y mitad de murciélagos para mí, por favor!
    Han quedado muy, muy bien.

    ResponElimina
  9. QUé chulas te han quedado! Super terroríficas! Feliz Halloween!

    ResponElimina
  10. Preciosos cookies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  11. Muchísimas gracias por la ofrenda virtual, guapa!!!!! Me ha costado encontrarla jeje.
    Tienes un blog super chulo.
    Un besazo fuerte

    ResponElimina
  12. Quines galetes més xules!! aquestes tombes són genials!!!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Un petó enormee

    ResponElimina