Masses

Massa de pizza tipus pa


* 300 gr farina de força
* 200 ml aigua teba
* 1 sobre de llevat de forn sec
* 1 raig d'oli d'oliva
* 1/2 culleradeta de sal

Per a fer la massa hem de mesclar la farina amb la sal el llevat, al centre feim un forat per a posar l'aigua teba i l'oli, mesclam bé. Ara hem d'amassar durant una estona, allargant la massa, rompent-la, etc. Podem emprar un poc de farina sobre la taula de feina o a les mans, ja que la massa és un poc pringosa. La seguim treballant durant uns 10 minuts, la retorcem, allargam i feim una espècie de rosco, que després hem d'aixafar amb els punys, ho feim diverses vegades i veurem com la massa cada vegada és més flexible. Passat aquests temps la posam a tovar dins d'un bol engreixat amb oli d'oliva, tapat amb film o un padaç, a un lloc escalfat durant un 40 minuts. Quan ha duplicat el volum la aixafam amb els punys i tallam la quantitat desitjada, l'hem d'aplanar amb el rodell, fins que sigui fina (4 mm). Si volem una pizza amb massa tipus pa americana hem de deixar tovar de nou la massa ja amb la forma de pizza durant 40 minuts més. Finalment incorporam a sobre els ingredients desitjats (tomàquet, formatge, cuixot, olives, orenga, etc.).

_________________________________________________________________________


Massa cruixent per a coca de verdura o pizza fina

Aquesta massa es pot emprar per a fer pizza o coca de verdura. No te massa llevat, per tant no surt molt gruixuda, a més de dur cervessa que la fa més cruixent. D'aquesta massa en podem fer més quantitat, usar la que necessitem i reservar la resta al congelador per a futures coques o pizzes, ve bé sempre tenir-ne de feta.Ingredients
  • 400 gr farina
  • 10 gr llevat
  • 200 ml cervessa
  • 50 ml oli d'oliva
  • 1 cdt de sal

Mesclam la farina amb una culleradeta de sal a un bol. Apart mesclam la cervessa, l'oli i el llevat, fent-lo diluir al líquid. Mesclam els líquids amb la farina, fent un forat al centre i amassant bé la massa. La posam dins un film i l'estorjam a la gelera durant una mitja hora. La traiem, collim la quantitat dessitjada (la resta la podem emmagatzemar al congelador) i l'estiram amb el rodell, fent-la fina. La posam al motlle, prèviament engreixat, i a sobre hi posam els ingredients que més vos agradin (verdures, formatge, etc.)

______________________________________________________________________________________________

Masa quebrada

La masa quebrada es la pasta idónea para elaborar tartaletas, quiches y tartas dulces.

Ingredientes
- 200 gr harina
- 100 gr margarina
- 1 huevo
- 1 pizca de sal

Mezclar la harina con la pizca de sal, añadir la margarina blanda y remover. Agregar el huevo batido y amasar. Cuando la masa esté homogénea hacemos una bola y la cubrimos con film, la reservarmos en la nevera una hora. Pasado este tiempo la aplanamos con el rodillo y la ponemos en el molde desado (previamente untado de margarina), hacemos unos agujeros con el tenedor para que no suba y la horneamos hasta que esté dorada. A partir de aquí podemos rellenarla con los ingredientes deseados.