diumenge, 11 de setembre del 2011

El meu primer pa

Ahir vaig el meu primer pa! Tenia ganes de fer-ne fa molt de temps, però no sé perquè no m'atrevia. De nou la recepta ha vengut de ma de la revista d'aquest mes de Whole Kitchen, me va cridar l'atenció el títol de "Pan para principiantes" que precisament és el que sóc jo. És una recepta molt fàcil, jo la he modificada un poc afegint farina integral, sèsam i pipes de gira-sol per a donar-li un toc més gustós, i també l'he decorat amb llavors de gallaret. A casa ha tengut èxit, ja que amb un dia només en queda un bocinet.

Ingredients

* 200 gr farina de força
* 100 gr farina integral
* 2 sobres de llevat de pa 
* 200 ml aigua
* 20 ml oli d'oliva verge
* 2 cdt sal Maldon
* 1 Cd sèsam (opcional)
* 1 Cd pipes de gira-sol (opcional)
* Clara d'ou per a pintar (opcional)
* Llavors de gallaret (opcional)

Mesclam les farines, el llevat i la sal. Incorporam l'aigua i l'oli i mesclam bé. Finalment hi incorporam el sèsam i les pipes de gira-sol i tornam a mesclar. Procedim a amassar-lo durant uns 15 minuts, treballam la massa rompent-la i estirant-la fins que quedi ben integrada. El dipositam dins un bol untat amb oli d'oliva i el tapam, el deixam uns 40 minuts. Quan ha duplicat el seu volum el posam dins un motlle engreixat i el pintam amb clara d'ou (jo li he posat un poc de sal i herbes provençals), per sobre hi podem posar llavors de gallaret o sèsam. Enfornam a 200 º de baix durant uns 40 minuts i 5 minuts més de dalt perquè es dauri. Quan ja és fet el traiem i deixam refredar. Ja tenim el nostre pa per a gaudir-ne com més ens agradi.


6 comentaris:

  1. Que buen pan! De verdad es el primero... increíble! A mí también me gusta mucho hacer pan así que me llevo este. Besos.

    ResponElimina
  2. Una altra recepta per fer a casa!! T'ha quedat fantàstic per ser el primer!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Ui, ui, ui!! Alerta que això de fer pans enganxa!!
    T'ha quedat molt bé! Ja ens aniràs mostrant els altres experiments que segur que faràs amb el pans.
    Petons!

    ResponElimina
  4. Gràcies a totes! I sí, crec que enganxa, perquè ja estic pensant com faré els pròxims! jeje

    Petons!

    ResponElimina
  5. Madre mía!!! este primer pan te ha quedado delicioso, da mucha alegría hacer pan, mucha ilusión, poder hacer pan en casa.
    Felicidades!!!! te que dó fantástico

    ResponElimina
  6. doncs no sembla pas el primer!! enhorabona!

    ResponElimina