De nou toca Recepta del 15! sempre me fa molta il·lusió veure quins reptes i propostes hi ha cada mes. Aquest es dedicava a una tècnica culinària, l'escabetx. Si he de dir la veritat, mai havia fet escabetx. La meva predina en solia fer de peix, però a mi no m'agradava massa, no sé si per l'olor tan peculiar del vinagre, però el fet és que ara tenc ganes de demanar-li la recepta! Quan vaig veure el repte no sabia que fer i me vaig posar a mirar llibres, en un de cuina italiana vaig trobar aquesta recepta de Carabassins en escabetx que és molt fàcil de fer i és una manera diferent de preparar els carabassins.
Aquí vos la deixo:
* 1 kg carabassí
* 3 alls
* 1 tassó de vinagre de vi negre o blanc
* 1 punteta de prebe coent
* 1 raig d'oli d'oliva
* Oli de gira-sol per a fregir
* Un grapat de fulles d'alfabrega fresques
* Sal i prebe bo
Rentam el carabassí, llevam les puntes i pelam, el tallam en rodanxes molt fines. Li posam sal i prebe bo i el deixam unes hores perquè tregui d'aigua. Després l'aixugam amb paper absorbent i el fregim en oli ben calent. Posam el carabassí fregit en un plat amb paper absorbent. Posam en una pella un raig d'oli i dauram els alls tallats, hi afegim el vinagre i el prebe coent i deixam coure 5 minuts. Retiram del foc. En una safata disposam una capa de carabassins fregits i a sobre hi posam el vinagre. Ho deixam marinar durant 24 hores abans de degustar. Bon profit!
Uouououuouo!! Aquest escabetx té una pinta fantàstica! No sap la il·lusió que em fa veure que molts dieu que el 15 us està fent reconciliar-vos amb l'escabetx! :D
ResponEliminaMoltes gràcies per participar bonica!
Petonets
Sandra
Sí, ha estat molt bona idea el tema de l'escabetx, així li he donat una altra oportunitat i la veritat és que m'ha agradat;)
ResponEliminaPetons!
Jo també soc (o era, ja no ho sé) del club "no m'agrada l'escabetx". A mi el vinagre...ufff...em costa, però crec que em passa el mateix que tu, m'ha encantat el repte i ara només en vull tornar a fer. Aquest teu m'ha agradat molt i m'ha semblat molt original. M'ho apunto i ho faré quan torni a fer experiments escabetxadors.
ResponEliminaQuina pinta... Els carbassins m'encanten. Em sembla que els hauré de provar. La fotografia és preciosa!
ResponEliminapetonets!
Gràcies maques! provau-los que són ben bons ;)
ResponEliminaLos escabeches de verdura son deliciosos...con calabacines, tan de temporada, qué ricooo!
ResponElimina