dimarts, 13 de setembre de 2011

Albergínies farcides a la mallorquina [Cuina Balear]



La recepta de Cuina Balear d'aquest mes de setembre és un dels clàssics de la cuina mallorquina, les albergínies farcides de carn. És un dels meus plats favorits i en sol fer sovint, sempre intentant innovar un poc la recepta. En aquesta ocasió vaig decidir seguir la recepta del llibre Origen y Evolución de la Cocina de Mallorca, un dels meus llibres de capçalera en cuina de les illes. Aquesta versió també m'ha agradat, incorpora galleta picada i ou en el farcit, cosa que li dóna una bona consistència a les albergínies.

Ingredients (3 persones)

* 3 albergínies grans
* 400 gr carn de vedella picada
* 2 prebes verds
* 1 ceba mitgencera
* 3 tomàquets
* 2 alls
* 1 ou
* Galleta picada
* Sal
* Prebe bo
* Prebe vermell
* Herbes provençals o farigola
* Oli d'oliva

Primer hem de rentar les albergínies i llevar el capoll. Les tallam en meitats longitudinalment i les bollim en aigua amb sal, fins que són un poc blanes. Les llevam del foc i les deixam refredar. Quan són fredes procedim a buidar-les (és molt més còmode si són bollides, la polpa surt millor). Estorjam les albergínies buidades i la polpa per separat. Mentre anam fent el farciment: hem de posar a una pella un raig d'oli amb els alls, ceba i el prebe ben picats. Quan s'estan fent incorporam el tomàquet també triturat i deixam que es confiti. Quan ja és confitat hi afegim la carn picada, hi posam les espícies (sal, prebe bo, prebe vermell) i deixam que es faci tot. Quan la carn és feta ho deixam refredar. Quan la mescla és freda hi incorporam l'ou batut, les herber provençals o farigola i la galleta picada, fins que la massa sigui més compacta. Ara procedim a farcir les albergínies amb aquesta mescla, disposam dins una font i les cobrim amb galleta picada, farigola i un raig d'oli d'oliva. Enfornam a 170º durant uns 20 minuts, fins que són daurades.

Es poden servir acompanyades de salsa de tomàquet, patates frites o una ensalada.

7 comentaris:

  1. ets una crakc!!!! tenen una pinta espectacular!!! de veritat t'ho dic...m'encantan....
    ja he começat el pdf y ets la primera recepta!!!! Gracies....

    petons

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta nena! Com m'agrada la cuina balear...!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta que tenen les teves albergínies!!
    La pròxima vegada afegiré ou a les meves a veure com surt!

    ResponElimina
  4. S e ven buenisimas ...las fotos fantasticas ..ese primer pan te ha salido increible .bsssMARIMI

    ResponElimina
  5. Espectacular! Me encantan así con una ensaladita!
    Besitos!

    ResponElimina
  6. Guau!! Menuda foto, dan ganas de pegarle un bocado a la pantalla. Tienen que estar divinas.
    Un beso desde Hoy cocina Vivi.

    ResponElimina