No me podia resistir a publicar aquests cupcakes que vaig fer ahir vespre inspirats en la fruita estrella de la temporada, les figues. M'encanten, encara que no en puc menjar massa perquè són molt dolces, però sempre me fa ganes provar noves receptes amb figues, i aquests cupcakes en són un exemple. Són amb massa de vainilla, farcits amb confitura de figues i coberts per buttercream de figa, coronats amb una figa fresca, una bomba! però boníssims!
Massa de vainilla
* 50 gr margarina
* 60 gr sucre
* 1 ou
* 50 gr farina "bizcochona"
* 1 Cd llet
* 1 cdt essència de vainilla
Farciment
* Confitura de figues casolana
Buttercream de figues
* 80 gr mantega
* 100-120 gr sucre en pols
* 3 figues fresques
La massa es fa com sempre, batem la margarina fosa amb el sucre fins que blanqueja, hi afegim l'ou batut i remenam. Incorporam l'aroma de vainilla i la farina tamissada, mesclam bé. Finalment incorporem un poc de llet per fer la massa més blana. Disposam dins motllets de paper i enfornam a 170 º (forn preencalentit) durant uns 15 minuts (primer de baix i al final de dalt per daurar). Els traiem i deixam refredar.
Quan són freds ja els podem farcir, per això he emprat un nou utensili que vaig comprar el Cupcake Master, encara que també es pot emprar els llevacors de pomes o una cullereta. Quan tenim el forat al mig de la massa el farcim amb unes culleradetes de confitura de figa (millor si és casolana). I ara ja podem fer el buttercream, mesclant la mantega en pomada, la confitura i el sucre glacé fins obtenir una massa suau però consistent. Amb aquesta massa farcim la màniga pastissera i amb una boqueta d'estrella feiem la decoració dels cupcakes. Finalment els coronam amb mitja figa fresca.
Muy tentadores... tremendos! Lo envío a Facebook que esto hay que lucirlo! Besos
ResponEliminaGràcias!
ResponEliminaMadre mía, qué delicia, qué colores, qué fotos y qué higos con lo que me gustan.
ResponEliminaTe felicito, te han quedado para cuadro.
un besito