divendres, 30 de setembre del 2011

Marmeladenkekse [fiml&food]

































Toca repte de Film & Food després del descans estival... i ja ho enyorava ! Aquest mes, tan originals com sempre, ens proposen fer una recepta que ens agradava menjar de petits, en honor a la pel·lícula Hook, un clàssic del cinema infantil que ens recorda que no hem de deixar mai de banda el nin que duim a dins! Quan vaig veure el repte vaig pensar que seria divertit i pensant pensant he decidit fer una recepta que no tan sols m'agradava menjar de petita sinó també fer amb ma mare. 

Quan devia tenir 9 o 10 anys em van regalar un llibre de cuina per a nins, Los pequeños cocineros. Libro de cocina de todo el mundo para niños y niñas, editat per Unicef. Tot d'una me va fer moltes ganes posar-me mans a la massa i practicar amb les receptes que duia, saldes i dolces, molt ben il·lustrades amb un pas a pas. Una de les meves receptes preferides eren les galetes de melmelada o Marmeladenkekse en alemany (ja que la recepta és alemanya). 

Encara conservo el llibre i en ocasions m'agrada rescatar-lo per fer alguna recepta ja que n'hi ha de molt interessants. Per tant, per aquest repte he recuperat un vell llibre de cuina per a fer unes galetes que feia i degustava de petita, les marmeladenkekse. Són unes galetes de mantega farcides de confitura, jo les he fetes en forma de cor encara que les típiques són rodones. En aqueseta ocasió he aprofitat les confitures fetes en l'estiu, i he emprat confitura de figues per al farcit de les galetes. Són ideals per a berenar o acompanyar el te.

































 Ingredients

* 200 gr de mantega
* 125 gr de sucre
* 1 blanc d'ou
* 1 polsí de sal
* 2 Cd de sucre de vainilla
* 400 gr farina
* 100 gr melmelada de figues (o la que més ens agradi)
* 2 fulls de gelatina neutra
* Sucre glacé per a decorar

Batem amb les varetes la mantega fosa, el sucre i la clara d'ou durant uns minuts fins que la massa és blanca i esponjosa. Hi afegim el sucre de vainilla i la sal i remenam de nou. Anam incorporant la farina poc a poc fins que queda una massa compacta. Feiem una bolla i l'embolicam amb paper film, la reservam una hora a la gelera. Passat aquest temps la traiem i amb el rodell l'extenem fins que tenguem un gruix de 3 mm. 

Preencalentim el forn a 200º. Amb el tallapastes que vulguem (cor, rodó) anam tallant galetes i les posam sobre un paper vegetal a la safata del forn. Quan estan totes tallades, a la meitat els hem de fer un forat rodó al mig amb un ganivet. Enfornam les galetes durant 10 minuts fins que són un poc daurades (no massa). Les traiem i deixam refredar. 

Mentre preparam el farcit, posant en aigua la gelatina. Encalentim la confitura i hi afegim la gelatina, removent bé fins que es disolgui. Després ho deixam refredar i quan vegem que qualli ja podem farcir les galetes. A les que són superiors (amb el forat) els posam sucre glacé tamissada per sobre. Sobre les inferiors posam una cullerada de confitura i tapam amb la galleta del forat. Les reservam i ja seran llestes per a degustar!



13 comentaris:

  1. Caram! Quines super galetes!! Jo també tenia un llibre que no parava de fullejar-me i encara el guardo amb molt carinyo, perquè les receptes anaven il·lustrades!
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que buena receta, además de paso conozco tu blog.
    Besos

    ResponElimina
  3. Galetes de mantega farcides de melmelada! Sí, deifinitivament m'haguéssin deixat bon record.

    ResponElimina
  4. ¡¡Quines galetes casolanees!! no tenen res a envejar a les que vènen a la botiga i segur que estan mil vegades més bones! :)

    ResponElimina
  5. Muy ricas, me han encantado. Estoy tentada de hacerlas que tengo confitura de higos casera en la nevera. Mis hijos me las quitarán de las manos !!!

    ResponElimina
  6. Quines galetes més bones!!! m'encanten amb aquest farcit de melmelada!!
    Moltes gràcies per particiapr, m'emporto la foto pel collage!
    un petó enorme

    ResponElimina
  7. Que bones i que cuques! I més si et traslladen a la infantesa!

    ResponElimina
  8. Son monísimas, y seguro que están de no parar de comer!
    Besitos!

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies pels vostres comentaris! poc a poc les galetes se van acabant! jeje

    ResponElimina
  10. Quines galetetes més bones!!
    Ja m'hauria agradat fer-les amb la meva mare, però ella no era molt galetera.
    I amb la melmelada de figues han de ser boníssimes!!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  11. qué ricas las galletas y todo !.
    te han quedado estupendas.
    un beso.

    ResponElimina