divendres, 23 de setembre de 2011

Chocolate & Mint Cookies



Mmm la meva cuina està inundada d'olor a xocolata! M'encanta! He de reconèixer que mai havia fer cookies perquè me feia un poc de por, me pensava que no eren tan fàcils de fer, però quan vaig veure aquesta recepta al llibre de La cocina de Nigella Lawson (que recentment he adquirit) ja vaig posar el postit per a fer-la ben prest! És una recepta la mar de fàcil de fer, increiblement fàcil!, molt senzilla, amb ingredients de casa i el seu resultat és espectacular. Aquestes cookies, malgrat de forma no són massa regulars, són boníssimes, amb un rotund aroma a xocolata, però a la vegada són especials pel glasejat de xocolata i menta. La combinació d'aquests dos aromes és màgica, sempre m'han tornat loca els After Eight, i quan veig alguna recepta que porta aquest sabor me l'apunt de seguida. Vos les recomano 100%, tant per una festa,  per portar a algú, com , perquè no, donar-nos un capritx!

Pel que fa al llibre de Nigella Lawson, tenc ganes de provar moltes altres receptes interessants (el tenc ple de postits), però de moment la primera que he fet ja m'ha convençut, fàcil i bona, què més podem demanar?

Ingredients

Cookies de xocolata
* 100 gr mantega
* 150 gr farina
* 150 gr sucre
* 1 ou
* 200 gr de gotes de xocolata negre
* 35 gr de cacau 
* 1 cdt essència de vainilla
* 1/2 cdt llevat químic
 
Glasejat de xocolata i menta
* 75 gr sucre glacé
* 2 Cd aigua calenta
* 1/2 cdt essència de menta
* 1 Cd cacau

Preencalentim el forn a 180º. Batem el sucre amb la mantega fosa, incorporam l'ou i l'essència de vainilla i batem bé. A un bol mesclam la farina, el cacau i el llevat. Anam incorporant aquesta mescla a la primera fins que tenim una massa compacta. Finalment hi afegim les gotes de xocolata i mesclam de nou.  Anam collint cullerades de la massa i les posam sobre la safata del forn (sobre un paper vegetal). Enfornam les galetes uns 15 minuts (dalt i baix) fins que són fetes. Les traiem i deixam refredar sobre una reixa. Mentre preparam el glasejant meslcant tots els ingredients fins que tenim una massa líquida homogènia. Posam un paper de diari baix la reixa i quan les galetes són un poc fredes anam fent ziga-zaga amb el glasejat per sobre. Les deixam refredar del tot. Llestes per gaudir-ne!


7 comentaris:

  1. Les cookies han de ser molt bones, però per mi sense el glasejat... que jo amb els After Eight mai he pogut! jejejeje
    M'hauré de comprar aquest llibre, m'esteu fent enveja! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Per mi també sense glasejat, però de xocolata, siiiii, que m'agrada molt, petons

    ResponElimina
  3. Te ha quedado preicosos, el libro está genial, tiene recetas muy intersantes y sus comentarios son muy entretenidos.
    Besitos

    ResponElimina
  4. Ahí, te tengo que decir, que me has conquistado...el sabor de la menta y el chocolate me chifla, como el de chocolate y naranja.
    Te han quedado unas cookies de pecado!
    Al final, me voy a tener que comprar el libro

    ResponElimina
  5. M'has fet molt gràcia!! A mi em varen regalar el llibre la setmana passada i el tenc tot marcat, però tot!! Vaja quin llibre!
    Aquestes cookies també estan marcades i tenc moltes ganes de fer-les. Després de veure les teves crec que les faré ben aviat!!

    ResponElimina
  6. Sí, el llibre està genial, vos el recomano! jo encara no he pogut fer moltes receptes. La primera ha estat exitosa, així que espero fer-ne moltes més.

    ResponElimina
  7. The lineament of a $59.95 one feeding bottle voucher which you
    can redeem by clicking the coupons nexus on a lower floor.


    my web blog promotion

    ResponElimina