dijous, 15 de setembre del 2011

Carabassins en escabetx [Recepta del 15]


































De nou toca Recepta del 15! sempre me fa molta il·lusió veure quins reptes i propostes hi ha cada mes. Aquest es dedicava a una tècnica culinària, l'escabetx. Si he de dir la veritat, mai havia fet escabetx. La meva predina en solia fer de peix, però a mi no m'agradava massa, no sé si per l'olor tan peculiar del vinagre, però el fet és que ara tenc ganes de demanar-li la recepta! Quan vaig veure el repte no sabia que fer i me vaig posar a mirar llibres, en un de cuina italiana vaig trobar aquesta recepta de Carabassins en escabetx que és molt fàcil de fer i és una manera diferent de preparar els carabassins.
Aquí vos la deixo:


Ingredients

* 1 kg carabassí
* 3 alls
* 1 tassó de vinagre de vi negre o blanc
* 1 punteta de prebe coent
* 1 raig d'oli d'oliva
* Oli de gira-sol per a fregir
* Un grapat de fulles d'alfabrega fresques
* Sal i prebe bo

Rentam el carabassí, llevam les puntes i pelam, el tallam en rodanxes molt fines. Li posam sal i prebe bo i el deixam unes hores perquè tregui d'aigua. Després l'aixugam amb paper absorbent i el fregim en oli ben calent. Posam el carabassí fregit en un plat amb paper absorbent. Posam en una pella un raig d'oli i dauram els alls tallats, hi afegim el vinagre i el prebe coent i deixam coure 5 minuts. Retiram del foc. En una safata disposam una capa de carabassins fregits i a sobre hi posam el vinagre. Ho deixam marinar durant 24 hores abans de degustar. Bon profit!

6 comentaris:

  1. Uouououuouo!! Aquest escabetx té una pinta fantàstica! No sap la il·lusió que em fa veure que molts dieu que el 15 us està fent reconciliar-vos amb l'escabetx! :D
    Moltes gràcies per participar bonica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Sí, ha estat molt bona idea el tema de l'escabetx, així li he donat una altra oportunitat i la veritat és que m'ha agradat;)

    Petons!

    ResponElimina
  3. Jo també soc (o era, ja no ho sé) del club "no m'agrada l'escabetx". A mi el vinagre...ufff...em costa, però crec que em passa el mateix que tu, m'ha encantat el repte i ara només en vull tornar a fer. Aquest teu m'ha agradat molt i m'ha semblat molt original. M'ho apunto i ho faré quan torni a fer experiments escabetxadors.

    ResponElimina
  4. Quina pinta... Els carbassins m'encanten. Em sembla que els hauré de provar. La fotografia és preciosa!
    petonets!

    ResponElimina
  5. Gràcies maques! provau-los que són ben bons ;)

    ResponElimina
  6. Los escabeches de verdura son deliciosos...con calabacines, tan de temporada, qué ricooo!

    ResponElimina