dissabte, 7 de maig del 2011

Cupcakes de llimona















Ahir vaig fer uns cupcakes de llimona per als meus germans, i van agradar bastant. Ja havia fet en una ocasió els muffins de llimona, però tenia ganes de fer la versió en cupcake amb el topping que sempre és molt més atractiu i dolç. Per aquesta recepta vaig seguir el blog El Rincón de Bea, que sempre presenta unes receptes fantàstiques! Aquests cupcakes són ideals per a un berenar, i el que més m'agrada és l'aroma a llimona natural que desprenen.

Ingredients per a unes 12 unitats

Massa
* 110 gr margarina
* 220 gr sucre
* 2 ous
* 150 gr farina "bizcochona"
* 125 gr farina
* 90 ml llet desnatada
* 2 cullerades de suc de llimona
* 1 cullerada de nata
* Ratlladura d'una llimona

Buttercream de llimona
*55gr mantega
* 1 cd suc de llimona
* Ratlladura d'una llimona
* 250 gr sucre glas
* Sprinkles o non pareils

Primer feim la massa, per això hem de tamissar les dues farines i reservar. En una tassa mesclam la llet, la nata i el suc de llimona, reservam. En un bol batem la margarina el sucre, fins que quedi esponjosa, hi afegim els ous, un a un, i mesclam bé. Hi incorporam la ratlladrua de llimona. Integram aquesta mescla amb les farines i la llet, poc a poc, sense remenar de més. Disposam dins motlles de paper i enfornam durant uns 20 minuts fins que són cuits. Deixam refredar.

Per al buttercream de llimona mesclam la mantega (un poc fosa) amb el suc de llimona, la ratlladura i la meitat del sucre, batem bé. Hi anam incorporant la resta del sucre fins que la massa és suau i consistent. Amb una mànega pastissera decoram els cupcakes i coronam amb uns non pareils o sprinkles de sucre.


1 comentari: