dijous, 26 d’agost del 2010

Pastís de carabassí

Avui publico una recepta que m'he fartat de fer aquest estiu, amb l'abundància de carabassins que han sortit al camp de mon pare me les havia d'ingeniar per fer coses diferents amb el carabassí (també la confitura que vaig publicar fa temps). El pastís de carabassí té un sabor suau i cremós i és idoni per un sopar a la fresca, acompanyat d'una ensalada. Es pot fer en forma de pastís o bé petits individuals, depenent dels motlles que teniu.


Massa
- 200 gr farina
- 1 ou
- 100 gr margarina
- 1 poc de sal

Mesclar els ingredients, amassar i fer una bolla coberta amb film a la gelera 1 hora. Passsat aquests temps, amb el rodell fer una massa prima i posar al motlle (prèviament untat amb oli), fer marques amb una forqueta i posar al forn fins que es dori. Retirar del forn.


Farcit
- Oli
- 2 carabassins
- ½ ceba
- 1 ceba tenda
- Fonoll
- 4 ous
- 1 bric de nata
- Brossat
- Formatge en pols
- Nou moscada
- Pebre bo
- Sal
- Pinyons
Primer fer a una pella amb oli els carabassins (molt prims), la ceba, ceba tendra amb el fonoll, sal i pebre bo, fins que sigui tendre. Reservar perquè es refredi. Mesclar amb els altres ingredients i tornar a especiar (molta nou moscada). Omplir la base amb la mescla i posar al forn.

2 comentaris:

  1. Hola arribe al teu blog per el teu comentari, m'agrada molt este pastís y la confitura estará molt bona. Tornaré mes a sovint.

    ResponElimina
  2. Hola M. Dolores, gràcies pel comentari. La veritat és que amb el carabassí es poden fer coses interessants, la confitura és sorprenent! Fins prest.

    ResponElimina