dissabte, 5 de novembre del 2011

Ginger Cake

































Avui he fet un pastís que feia molt de temps que tenia pendent, el ginger cake, un pastís de gingebre que aporta aquest sabor picant però amb un toc molt suau, i que combina molt bé amb un glasejat de llimona. La recepta la vaig veure al bloc Lola en la cocina, i tot d'una me va fer ganes de tastar-lo, ja que m'entusiasmen les espícies. Aquí us deixo la recepta, que vaig adaptar als ingredients que tenia a casa, emprant confitura de gingebre en lloc de gingebre fresc i farina integral.

Ingredients 

Ginger cake
* 225 gr farina bizcochona integral
* 175 gr sucre
* 175 gr mantega
* 3 ous
* 1 Cd ametlla en pols
* 2 cdt gingebre sec ratllat
* 4 Cd confitura de gingebre
* 1 Cd xarop de melassa negra (Lyles black treacle)
* 2 Cd llet

Glasejat de llimona
* Suc d'una llimona
* 225 gr sucre glacé
* Gingebre confitat

Encalentim el forn a 180º. En un bol mesclam la farina amb el gingebre en pols i l'ametlla en pols, reservam. Batem la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que blanquegi. Hi integram els tres ous, un a un, batent bé després de cada incorporació. Afegim la cullerada de xarop i les de confitura de gingebre, mesclam de nou. Finalment anam agregant poc a poc la mescla de farina, alternant amb les dues cullerades de llet. Ha de quedar una massa esponjosa, no gaire líquida. La disposam dins el motlle prèviament untat amb oli o margarina. Enfornam durant uns 40 minuts, primer el foc de baix i quan ha pujat el canviam de dalt i baix. El traiem, deixam refredar i desmotllem.

Per al glasejat de llimona hem de mesclar bé el suc de llimona amb el sucre fins que la massa sigui blanca i un poc líquida. Quan el pastís es fred hi posam per sobre un parell de cullerades de glasejat i decoram amb bocinets de gingebre confitat.



9 comentaris:

  1. Ese bizcocho es toda una tarta... me encanta ese glaseado tan blanco que conseguiste! Besos

    ResponElimina
  2. mmm, qué rico, tengo muchísimas ganas de hacerlo, adoro el jengibre y el otro día le puse a los cupcakes de calabaza y no sabes lo arómatizados que estaban!!!

    ResponElimina
  3. Que bonic t'ha quedat amb aquesta presentació!!!!!
    Estic segura que no hi ha res millor que començar el dia esmorzar un tall d'aquest Ginger cake!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Ayer visitando el blog de fooggawker encontré esta receta que me encanto , pero que sorpresa me llevé cuando vi que estaba escrita en catalán y más aun cuando vi que eras de Mallorca como yo . He visitado tu blog y me encantado , me quedo para seguirte.Te dejo mi dirección por si quieres venir a visitarme. Saludos y enhorabuena por este fabuloso blog.
    //compartiendomipequenyomundo.blogspot.com/

    ResponElimina
  5. He provat les galetes de gingebre, però no el pastís. Aquest t'ha quedat preciós i aquest tall que es veu a la imatge té molt bona pinta!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  6. Mira per on, avui he fet galetes de gingebre!! Però mai l'he tastat en un pastís...ho hauré de fer! Segur que té un puntet molt bo!
    Definitivament, t'has convertit amb la reina dels bundts cakes, cakes i cupcakes. Segueix així que nosaltres anam apuntant!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Impresionante!!!

    Sobretodo el glaseado resbalando por el bizcocho, tiene una pinta espectacular!

    Y tiene que saber a Navidad, me encanta! :)

    Un besote enorme

    ResponElimina
  8. Jo que som tan llépola! Ara mateix me'n cruspiria un bon tall, amb una tassa de te.

    ResponElimina