dilluns, 14 de novembre del 2011

Bunyols de vent farcits de crema [Cuina Balear]

































Per aquest mes a La Mostra de Cuina Balear ens proposaven fer uns bunyols. Com jo ja n'havia fet de moniato per a la Recepta del 15, vaig decidir posar en pràctica els bunyols de vent farcits de crema, ja que mai n'havia fet. M'enrecordo que la meva predina en solia fer i eren molt bons. La recepta l'he aconseguida al bloc El món de la cuina. Encara que no m'han quedat del tot bonics de forma, han sortit boníssims, es fonen a la bona, i el farciment de crema és mel!

Ingredients

Massa bunyols de vent
* 125 ml llet
* 125 ml aigua
* 100 gr mantega
* 200 gr farina
* Pell de llimona
* 1 polsí de sal
* 5 ous
* Oli per a fregir

Crema pastissera
* ½ l de llet
* 1 branca de canyella
* Pell de llimona
* 1 ou
* 1 vermell d'ou
* 75 gr sucre
* 60 gr Maizena

Cobertura
* 4 Cd Caster sugar
* 2 Cd canyella en pols

Començam fent la crema pastissera. Posam a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan bulli la retiram del foc. En una cassola posam l'ou, el vermell d'ou i el sucre i batem bé. Hi agregam la Maizena i batem de nou. Agregam poc a poc la llet i mesclam. Posam aquesta mescla al foc, baix, durant uns 10 minuts, sense deixar de remenar, veurem que es va espessint. Quan tengui la consistència desitjada ho retiram del foc, ho passam a un bol i deixam refredar. Convé posar un paper de film a sobre perquè no crei tel.

Per a fer els bunyols, hem de posar a bullir l'aigua, la llet, la mantega i la pell de llimona, durant uns 2 minuts. A continuació hi agregam la farina tota de cop (prèviament tamissada) i anam mesclant amb una espàtula a foc lent fins que es crea una massa fina que es separa perfectament de les parts de l'olla. Ho deixam refredar. A continuació agregam un ou i mesclam amb l'espàtula fins que s'hagi integrat, seguim fent  el mateix amb la resta d'ous. Quan ja tenim la massa, ja podem fregir els bunyols. Posam abundant oli a una pella i quan és calent amb una cullereta de cafè anam fregint la massa, veurem que els bunyols s'inflen i es dauren. Quan són daurats els traiem i deixam reposar sobre un paper absorbent.

Per al farcit hem d'emplenar una màniga pastissera amb la crema ja freda, i quan els bunyols són freds, els feiem un petit forat a un costat amb un ganivet i els farcim amb la crema. Quan són farcits els arrebossam amb la mescla de sucre i canyella en pols.


3 comentaris:

  1. M'encanten els bunyols farcits!!! A casa tinc un tracte fet amb la meva mare, jo preparo la massa i ella els fregeix.....
    Petonets

    ResponElimina
  2. Ohhhhhhhhhhhhhhh!! Quina cosa més bona! M'encanten els bunyols de crema!
    Ara que m'he estrenat en el món "bunyoler" crec que hauré de provar la teva recepta.
    Gràcies per participar!
    Una abraçada!

    ResponElimina