divendres, 25 de novembre del 2011

Sables de Nöel au Chocolat et Épices

































Whole Kitchen en la seva proposta dolça pel mes de novembre ens convida a preparar una massa bàsica de la rebosteria: pasta sablé. Jo em vaig inclinar per fer unes Sables de Nöel, és a dir unes galetes d'aquesta pasta típiques de Nadal a la Bretanya. Les que ens mostraven al fòrum eren de xocolata, jo hi vaig afegir també espícies per donar-li un toc més nadalenc i aromàtic. He seguit les indicacions de la recepta de l'Atelier des Chefs que inclou vídeo. Són unes pastes la mar de fàcils de fer, amb un rotund aroma a xocolata i espícies que les fa idònies per aquesta època pre-nadalenca.

Ingredients

* 1 ou
* 75 gr mantega
* 200 gr farina
* 80 gr sucre
* 1 sobre de sucre vainillat (8 gr)
* 20 gr cacau
* 1 Cd llevat químic (5 gr)
* 1 Cd canyella en pols
* 1/2 cdt clau en pols
* 1/2 cdt gingebre en pols
* 1/2 cdt pebre blanc en pols
* 1 cdt haba tonka ratllada



Primer batem l'ou amb el sucre i sure vainillat fins que blanqueja. Incorporam la mantega fosa i batem de nou. Ara incorporam el cacau, les espícies i el llevat, mesclam de nou. Finalment anam incorporant la farina poc a poc fins que s'integri tota en la massa, que quedarà compacta. L'hem d'estirar sobre un paper vegetal i estorjar a la gelera ben plana durant uns 30 minuts.

Passat aquest temps encenem el forn a 200 º, les traiem de la gelera i tallem les galetes amb el motlle que més ens agradi. Les disposam sobre la safata del forn i enfornam durant uns 10 minuts. Traiem i deixam refredar sobre la safata, quan són fredes les empolsam amb cacau o sucre glacé.


7 comentaris:

  1. Oh, tenen una pinta tremenda!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. q ricas! tiene un aspecto buenisimo! bien navideñas

    ResponElimina
  3. quina bona pinta, han d'estar boníssimes! :)

    ResponElimina
  4. Que buenas con las especias, me tomaria unas cuantas ahora con un tazon de leche :)
    Besos

    ResponElimina
  5. Ja tens raó, fan Nadal. Es veuen delicioses i tan aromàtiques.
    Petons

    ResponElimina
  6. tienen una pinta buenisima te han salido perfectas

    ResponElimina
  7. mmm!! Quina preciositat!!! T'han quedat perfectes! I segur que de vici! ;)
    Petons!

    ResponElimina