Tocava fer un Bundt Cake, ja que dia 15 de novembre va ser el National Bundt Cake Day! Per manca de temps i d'altres publicacions no vaig poder fer-lo per aquell dia, així que ho tenia pendent i aquí el teniu. Un bundt cake de moniato o sweet potato com diuen en anglès, la recepta ja la tenia mirada a diferents blocs, com Cuina per a llaminers i food + words. Aquest és un bundt molt de tardor, ja que l'ingredient especial és el moniato, ja vam veure a la Recepta del 15 quantes possibilitats dolces i salades té aquest ingredient! Es un dels bundts més bons que he provat, mulladet i sabrós, amb aroma a espícies.
Ingredients
Sweet potato cake
* 400 gr moniato
* 200 gr farina
* 180 ml oli de gira-sol
* 1/2 sobre de llevat tipus royal
* 250 gr sucre (moré o blanc)
* 3 ous
* 1 cdt canyella en pols
* 1/2 cdt gingebre en pols
* 1/2 cdt haba tonka ratllada
* 1/2 cdt nou moscada ratllada
Cream cheese frosting
* 250 gr formatge en crema
* 250 gr sucre glacé
* 1 cdt essència de vainilla
* Canyella en pols
Per a fer el bescuit primer hem de fer els moniatos al forn, jo els embolic en paper de plata i els faig durant una hora aproximadament fins que són cuits. Els deixam refredar i els pelam, aixafam la polpa. Encenem el forn a 180º. En un bol mesclam el moniato amb l'oli, la farina i el llevat. En un altre bol batem amb les barnilles els tres ous i el sucre fins que tripliquen el seu volum. Hi afegim les espícies i a continuació poc a poc integram la massa de moniato, farina i oli fins que queda una massa cremosa. Untam un motlle de bundt amb oli i hi disposam la massa. Enfornam a 180º durant uns 45 minuts (primer de baix i els darrers minuts de dalt i baix). Traiem del forn, deixam refredar i desmotllam.
Per a fer el cream cheese frosting mesclam el formatge amb el sucre glacé i l'essència de vainilla fins que la mescla és cremosa. Disposam sobre el bundt quan és fred i empolsam amb un poc de canyella.
Vull dedicar aquest pastís a Horno & Adorno, en agraïment al premi que em va concedir com a millor bloc, moltes gràcies Bibiana! és tot un honor, esper que t'agradi el pastís ;)
Una pinta espectacular... Ha de ser boníssim! Apuntat!
ResponEliminaMolts petons!
Ohhh!! quina il·lusió!!! :DD i més amb un bundt tan fabulós com aquest!! Mmmm, ja en sento la oloreta... ;)
ResponEliminaGràcies a tu! Mua!
waoh! Que pinta tiene con esa manta blanca resbalando por encima Ñam Ñam :)
ResponEliminaRealment te una pinta tan maca que es fa irresistible! Que bonic t'ha quedat! Les masses amb moniato són boníssimes!
ResponEliminaPetons
Gràcies, era boníssim... va desaparèixer aviat! jeje
ResponElimina