dissabte, 19 de novembre del 2011

Sweet Potato Bundt Cake

































Tocava fer un Bundt Cake, ja que dia 15 de novembre va ser el National Bundt Cake Day! Per manca de temps i d'altres publicacions no vaig poder fer-lo per aquell dia, així que ho tenia pendent i aquí el teniu. Un bundt cake de moniato o sweet potato com diuen en anglès, la recepta ja la tenia mirada a diferents blocs, com Cuina per a llaminers i food + words. Aquest és un bundt molt de tardor, ja que l'ingredient especial és el moniato, ja vam veure a la Recepta del 15 quantes possibilitats dolces i salades té aquest ingredient! Es un dels bundts més bons que he provat, mulladet i sabrós, amb aroma a espícies.

Ingredients

Sweet potato cake
* 400 gr moniato
* 200 gr farina
* 180 ml oli de gira-sol
* 1/2 sobre de llevat tipus royal
* 250 gr sucre (moré o blanc)
* 3 ous
* 1 cdt canyella en pols
* 1/2 cdt gingebre en pols
* 1/2 cdt haba tonka ratllada
* 1/2 cdt nou moscada ratllada

Cream cheese frosting
* 250 gr formatge en crema
* 250 gr sucre glacé
* 1 cdt essència de vainilla
* Canyella en pols

































Per a fer el bescuit primer hem de fer els moniatos al forn, jo els embolic en paper de plata i els faig durant una hora aproximadament fins que són cuits. Els deixam refredar i els pelam, aixafam la polpa. Encenem el forn a 180º. En un bol mesclam el moniato amb l'oli, la farina i el llevat. En un altre bol batem amb les barnilles els tres ous i el sucre fins que tripliquen el seu volum. Hi afegim les espícies i a continuació poc a poc integram la massa de moniato, farina i oli fins que queda una massa cremosa. Untam un motlle de bundt amb oli i hi disposam la massa. Enfornam a 180º durant uns 45 minuts (primer de baix i els darrers minuts de dalt i baix). Traiem del forn, deixam refredar i desmotllam.

Per a fer el cream cheese frosting mesclam el formatge amb el sucre glacé i l'essència de vainilla fins que la mescla és cremosa. Disposam sobre el bundt quan és fred i empolsam amb un poc de canyella.

































Vull dedicar aquest pastís a Horno & Adorno, en agraïment al premi que em va concedir com a millor bloc, moltes gràcies Bibiana! és tot un honor, esper que t'agradi el pastís ;)



5 comentaris:

  1. Una pinta espectacular... Ha de ser boníssim! Apuntat!
    Molts petons!

    ResponElimina
  2. Ohhh!! quina il·lusió!!! :DD i més amb un bundt tan fabulós com aquest!! Mmmm, ja en sento la oloreta... ;)

    Gràcies a tu! Mua!

    ResponElimina
  3. waoh! Que pinta tiene con esa manta blanca resbalando por encima Ñam Ñam :)

    ResponElimina
  4. Realment te una pinta tan maca que es fa irresistible! Que bonic t'ha quedat! Les masses amb moniato són boníssimes!
    Petons

    ResponElimina
  5. Gràcies, era boníssim... va desaparèixer aviat! jeje

    ResponElimina