Avui de nou una crema, i és que ha arribat el temps de plats calents. Crec que aquesta és la crema estrella de la temporada als blocs culinaris, n'he vistes moltes d'apetitoses. Jo ja la tenia amb el post-it al llibre de Nigella Lawson, però no l'he feta fins avui, ja que fa uns dies vaig comprar un parell de quilos de moniatos que vaig trobar a l'Eroski de "rebaixes" (anaven a 1€ el quilo!) i les carabasses tenc la sort que mon pare me'n va donar un parell de l'hort la mar de mones. És una de les cremes que més m'han agradat, és molt cremosa, amb el toc dolç del moniato i la combinació de les espícies, és genial! He de dir que enguany m'estic estrenant amb aquest tipus de plat, ja que no n'era gaire aficionada.
Ingredients
* 1 Kg carabassa
* 400 gr moniato
* 1 ceba
* 2 alls
* 1/2 cdt canyella
* 1/2 cdt nou moscada
* 1 litre de brou de verdures
* Prebe bo
* Sal
* 1 raig d'oli d'oliva
* Nata per cuinar
L'elaboració de les cremes és molt fàcil i ràpida. Tallam la ceba i la sofregim dins una olla amb un poc d'oli d'oliva. Pelam i tallam a daus la carabassa, el moniato i l'all, ho agregam a l'olla i ho sofregim una estona. Incorporam les espícies i la sal. Hi posam el brou de verdures calent i deixam coure una mitja hora, fins que les verdures són fetes. Ara hem de passar el túrmix fins que la crema sigui fina. La servim calenta amb un raig de nata.
t'acabo de descubrir... em quedo una estona per aqui. Petons!
ResponEliminaBenvinguda!
ResponEliminaSuposo que estava boníssima, però és la presentació el que t'ha quedat absolutament perfecta! :) I amb aquests dies que fa, ve tant de gust una cremeta calenta...
ResponEliminaUn petonàs!!
Jo n'he preparat una altra versió que pensava repetir. M'emporto la teva recepta i provarem la teva, segur que està boníssima....
ResponEliminaPetonets guapa
Tinc ganes de tastar la crema de moniato.
ResponEliminaEl pastís de gingebre t'ha quedat espectacular.
Petons.
Tinc carbassa, demà compraré moniatos per fer la cremeta perquè en parleu tan bé que em fa venir moltes ganes!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola!
ResponEliminaJo vaig fer aquesta crema per la recepta dels 15 i em va encantar. Segur que amb les carabasses del teu pare encara és més bona!
Com ens agrada a totes dues el llibre de la Nigella, eh?? Jo el tenc ple de posts-it!
Sandra! ja contaràs si t'ha agradat la crema.
ResponEliminaI si Paula, m'encanta el llibre de Nigella, el tenc també ple de posts-it! a veure si poc a poc vaig fent receptes, les que he provades han estat boníssimes ;)
Ui! Doncs la sopa de moniato i carbassa és un clàssic a casa! I el seu sabor em trasllada a la infància!
ResponEliminaLa presentació, genial!
Petons!
L'he preparada i ens ha agradat molt. El nin se n'ha menjat una platada.
ResponEliminaBesades.