De nou tornam a ser a mitjans de mes i toca La Recepta del 15! Aquest mes dedicada al món del pa. Fa ben poquet que me vaig atrevir a fer pa, me feia bastant de por, però un cop vaig veure que era fàcil (només calia respectar els temps de tovat) vaig començar a fer-ne de forma regular, i n'estic ben contenta! Per aquesta ocasió volia fer un pa especial, aprofitant els fruits de temporada que a més tenia la sort de tenir casolans, com és el cas de les carabasses de l'hort del meu pare i les anous del noguer del meu predí, així que vaig decidir fer un pa d'espelta (tenia aquesta farina reservada per a una ocasió especial) amb carabassa i anous. La recepta és de PepeKitchen.
Ingredients
* 500 gr carabassa
* 500 gr farina d'espelta
* 1 sobre llevat de pa sec (equival a 25 gr de llevat fresc)
* 2 cdt sal
* 100 gr anous
* Pipes de carabassa
* Un poc de llet
* Un poc de llet
Primer preparam la carabassa, la pelam i tallam a daus i posam a bullir fins que sigui blana i cuita (25 minuts aproximadament). La colam i feiem puré amb el túrmix, la deixam refredar. Quan és freda la mesclam amb la farina, el llevat, les anous i la sal i mesclam bé. Amassam durant uns 15 minuts. Deixam tovar la massa dins un bol tapat durant unes 2 hores. Quan ha duplicat el volum el tornam amassar un poc i donam la forma desitjada, el col·locam sobre la safata del forn, podem enfarinar-lo i el deixam tovar tapat amb un pedaç una hora més. Passat aquest temps el pintam amb un poc de llet i hi posam per sobre les llavors de carabassa. Enfornam a 220º durant uns 30 -40 minuts, depenent de la mesura del pa, fins que sigui daurat. Deixam refredar i ja tenim el nostre pa llest!
Quina il·lusió ser part de la teva ocasió especial reina!! T'ha quedat espectacular i deu tenir un gust boníssim! Ets una crack!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per partcipar!!
Petonets
Sandra
Espectacular!!! Té una pinta tremenda i ha de ser deliciós, m'emporot la recepta!!
ResponEliminaPetonets
M'encanta el pa d'espelta i a més super interessant amb la carbassa!
ResponEliminaQue pan tan rico. Tiene una pinta estupenda... Me llevo un cacho para ver que tal! Un beso
ResponEliminaNo había hecho pan de espelta hasta que a mi sobrina le detectaron una intolerancia al trigo y empecé a hacerle panes, el tuyo ha quedado fantástico, te felicito.
ResponEliminaUn besito
Quin goig que fá aquest pa i quin coloret més temptador.. Uns ingredients que m´encanten. Un pa genial!!
ResponEliminaM'encanta el color i com ha quedat la crosta, segur que està molt bo.
ResponEliminaPetons
Què macos! quina sort poder agafar els ingredients directament de l'hort, qui pogués...!
ResponEliminaLa farina d'espelta és de les més suaus i fan una motlla tova boníssima.
M'has fet venir ganes de tornar a fer-ne!!!!!
Petons
Gràcies a tots! Ja en queda poquet de pa.. jeje
ResponEliminaTe ha quedado menudo pan!
ResponEliminaMe encanta el pan y me encanta hacerlo
La calabaza le tiene que dar un sabor... encima, de casa!
Ja veig, ja que hem coincidit amb la carbassa! I també és de l'hort familiar!!!
ResponEliminaAquesta vegada he utilitzat farina blanca, però sovint utilitzo la d'espelta perquè la meva filla gran no vol tastar cap altre tipus de farina. Però com al meu fill no li agrada gaire, i ell és també molt panarra, aquesta vegada he utilitzat farina blanca. Reconec, però que és molt més sana la d'espelta...
Amb nous ha de ser ben bo, i molt nutritiu!!! Convé menjar fruits secs!
Petons
Nosaltres encara no hem fet mai pa de carabassa, ara ja no tenim excussa!!
ResponElimina