Fa un temps que tenia ganes de fer uns cupcakes de pastanaga, ja tenia l'ull posat als pastissets d'Els Fogons de la Bordeta. La recepta és genial, però com no tenia anous vaig decidir combinar la massa de pastanaga espiciada amb bocinets de xocolata blanca. Per al frosting em feia ganes canviar un poc del típic buttercream i fer-ne un de nou, m'havia cridat l'atenció la trufa de xocolata blanca de Los Postres de Teresa. I el resultat, mmm m'ha encantat, uns cupcakes sabrosos, esponjosos, mulladets gràcies a la pastanaga i espiciats. El frosting de trufa és espectacular, dolcet i consistent per a treballar, exquisit!
Ingredients
Cupcakes de pastanaga
- 125 gr de pastanaga ratllada
- 100 gr de farina integral "bizcochona"*
- 1 ou
- 75 gr de mantega
- 100 gr de sucre moré
- 1 polsí de sal
- 4 Cd llet
- 50 gr gotes de xocolata blanca
- 1 cdt canyella
- 1 polsim de pebre
- 1 polsim de clau
- 1 polsim de nou moscada
- 2 cdt de sésam
- 2 cdt llavors de gallaret
Trufa de xocolata blanca
- 300 ml nata per a muntar
- 150 gr xocolata blanc
Encalentim el forna 180º. Per a fer la massa mesclam en un bol la farina i espícies, la reservam. En un bol posam les gotes de xocolata amb una cullerada de llet i dues de la mescla de farina, removem bé fins que estiguim com arrebossades d'aquesta mescla, així s'evita que la xocolata baixi al fons, ho reservam. En un bol batem bé l'ou amb el sucre fins que quedi suau, hi agregam la mescla de farina i la mantega fosa i ho integram tot bé. Agregam la pastanaga ratllada, unes cullerades de llet, les llavors de gallaret i el sèsam, ha de quedar una massa esponjosa. Finalment agregam les gotes de xocolata que teniem reservades i ho integrem suaument. Disposam la mescla dins motlles de paper (disposats dins la llauna de muffins). Si volem fer simplement muffins sense frosting queda molt bé posar una culleradeta de sucre moré sobre cada un, li dóna un toc cruixent molt xulo. Ho coem al forn durant uns 20 minuts, al principi calor de baix i quan són pujats de dalt i baix. Els traiem i deixam refredar.
Per a fer la trufa de xocolata blanca és ben senzill, hem de posar la nata a coure a una cassola, quan està a punt de bullir hi agregam la xocolata i remenam bé fins que s'integri. Ho deixam refredar i passam a un bol, ho tapam amb un film i ho reservam 12 hores a la gelera. El dia següent ho muntam con si fos nata i ja està llest per a decorar amb la màniga pastissera. No cal afegir sucre, ja que la xocolata blanca ja és prou dolça.
Per a fer la trufa de xocolata blanca és ben senzill, hem de posar la nata a coure a una cassola, quan està a punt de bullir hi agregam la xocolata i remenam bé fins que s'integri. Ho deixam refredar i passam a un bol, ho tapam amb un film i ho reservam 12 hores a la gelera. El dia següent ho muntam con si fos nata i ja està llest per a decorar amb la màniga pastissera. No cal afegir sucre, ja que la xocolata blanca ja és prou dolça.
Les mini-pastanagues les he fetes amb massapà comercial (el vaig trobar al Lidl) tenyit de color taronja i verd (colorants en gel d'Americolor).
Oh nena!! Mira que els nostres pastissets els trobo boníssims, però tu els has millorat! Quina pinta!! I a sobre amb les mini pastanaguetes, que són una monada!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ohh! lo del massapà m'ha vingut de nou! em pensava que serien de fondant però aquesta variant m'agrada més! Tenen una pinta irresistible! ;)
ResponEliminaMuaa!
A mi també m'ha sorprés el massapà i la veritat és que m'agrada més el gust. Va ser una bona troballa al Lidl, uns paquets de massapà d'uns 250gr per 1€ i poc.
ResponEliminaM'encanten, t'han quedat preciosos i la trufa de xocolata blanca genial.
ResponEliminaPetons
Que monada de cupcakes! han quedado preciosos!
ResponEliminaUn besito
Mare meva, quina traça, jo seria incapaç!! jaja T'han quedat absolutament precioses, i semblen esponjoses de veritat!! :D :D (i mira que jo no sóc gens de cupcakes jaja)
ResponEliminaUn petoneeet! :)