Avui vos present una crema que vaig fer l'altra dia, aquest mes m'està pegant fort amb les cremes! Aquesta és sana i molt sabrosa, feta amb ingredients senzills i de temporada com són els carabassins i els porros. Vaig decidir posar en pràctica una salsa de fonoll de la que em van parlar i que tenia ganes de tastar. La vaig fer tipus all i oli de llet, incorporant fonoll picat. Li dóna un toc aromàtic a la crema que la fa encara més bona.
Crema
* 1 ceba petita
* 2 carabassins
* 2 porros
* Aigua
* 1 cub de brou de verdures
* Sal
* Prebe bo
* Oli d'oliva
All i oli de fonoll
* 50 ml llet
* 1 Cd oli d'oliva verge
* Oli de gira-sol
* 1 all
* Fonoll picat
* Sal
* Prebe bo
La crema és molt senzilla de fer. Hem de pelar i pelar i tallar els porros i la ceba, la posam a sofregir a una olla amb un poc d'oli d'oliva. Netejam i tallam els carabassins i ho afegim a l'olla. Posam sal i prebe bo al gust. Ho deixam sofregir un moment i després afegim l'aigua (fins que cobreixi les verdures) i agregam el cub de brou de verdures. Ho deixam bullir una mitja hora, fins que les verdures són cuites. Passam el túrmix.
Per a la salsa de fonoll, hem de picar el fonoll i l'all. En el pot del túrmix posam la llet, la cullerada d'oli d'oliva, la sal, el prebe bo, l'all i el fonoll picat i començam a batre bé amb el túrmix. Poc a poc anam afegin oli de gira-sol i seguim batent fins que la salsa té la consistència desitjada. Finalment afegim el fonoll picat i batem de nou.
Servim la crema calenta amb unes cullerades de l'all i oli de fonoll per sobre. Podem decorar amb un brotet tendre de fonoll.
Una crema muy rica que seguro que sienta de maravilla, tiene que tener un aroma...
ResponEliminaAquest allioli de fonoll em sembla fantàstic, apuntadíssim!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
A mi m'encanten les cremes, així que no em queixaré pas. Aquesta té una pinta deliciosa i amb el toc de fonoll deu quedar un sabor ben especial. M'agrada!
ResponEliminaPetonets!
Anna