dimarts, 29 de novembre del 2011

Muffins de persimó i fruits vermells

































Avui toca fer uns muffins, i per variar un poc, de fruita, que són un poquet més sans. Fa unes setmanes vaig descobrir el persimó, una variant del caqui amb la polpa dura però amb el mateix sabor dolç i aromàtic. Mai els havia tastat, només els caquis, i me van sorprendre, de fet me van agradar més per la seva textura que els caquis, així que ara sempre en tenc a casa. Mirant per la xarxa vaig descobrir un blog sobre aquesta fruita, el Blog sobre el Persimón i d'aquí vaig collir la recepta que vos present avui. Uns muffins sabrosos amb bocinets de persimó i fruits vermells, ideals per a berenar.

Ingredients (per a uns 23 muffins)

* 2 tasses de farina
* 1 ou
* 125 gr mantega
* 1 tassa de sucre
* 1 tassa de llet
* 1 persimó gran
* 1 tassa de fruits vermells (jo vaig emprar congelats)
* 1/2 tassa de nous
* 4 cdt llevat químic
* 1/2 cdt sal
* Canyella en pols

Encenem el forna 200 º. Pelam i tallam el persimó a daus petits, el reservam. En un bol mesclam la farina, llevat, sal i sucre, reservam. Posam en un altre bol la mantega fosa, la llet i l'ou, remenam. Agregam les fruites i les anous i removem. A continuació afegim poc a poc la mescla de farina i ho anam integrant amb una cullera fins que la massa és homogènia. Mesclam 1 cdt de canyella en pols amb 1 Cd de sucre. Disposam dins motlles de muffin, omplint 3/4 parts, i per sobre hi posam una culleradeta de la mescla de sucre i canyella. Enfornam a 200º durant uns 15 minuts fins que són fets. Traiem del forn i deixam refredar.



4 comentaris:

  1. Vaja, no n'havia sentit a parlar mai d'aquesta fruita, però si és com el caqui puc dir que m'agradarà segur! Uns muffins deliciosos!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Sí, jo també em vaig sorprendre ja que no l'havia tastada mai. I m'ha agradat bastant, a més es pot emprar en diverses receptes de rebosteria.

    Petons!

    ResponElimina
  3. A ma mare li encanten els persimons, li he de preparar aquests muffins! boníssims!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina