dijous, 17 de novembre del 2011

Crema de carabassí i porros amb all i oli de fonoll

































Avui vos present una crema que vaig fer l'altra dia, aquest mes m'està pegant fort amb les cremes! Aquesta és sana i molt sabrosa, feta amb ingredients senzills i de temporada com són els carabassins i els porros. Vaig decidir posar en pràctica una salsa de fonoll de la que em van parlar i que tenia ganes de tastar. La vaig fer tipus all i oli de llet, incorporant fonoll picat. Li dóna un toc aromàtic a la crema que la fa encara més bona.

Ingredients

Crema
* 1 ceba petita
* 2 carabassins
* 2 porros
* Aigua
* 1 cub de brou de verdures
* Sal
* Prebe bo
* Oli d'oliva

All i oli de fonoll
* 50 ml llet
* 1 Cd oli d'oliva verge
* Oli de gira-sol
* 1 all
* Fonoll picat
* Sal
* Prebe bo

La crema és molt senzilla de fer. Hem de pelar i pelar i tallar els porros i la ceba, la posam a sofregir a una olla amb un poc d'oli d'oliva. Netejam i tallam els carabassins i ho afegim a l'olla. Posam sal i prebe bo al gust. Ho deixam sofregir un moment i després afegim l'aigua (fins que cobreixi les verdures) i agregam el cub de brou de verdures. Ho deixam bullir una mitja hora, fins que les verdures són cuites. Passam el túrmix.

Per a la salsa de fonoll, hem de picar el fonoll i l'all. En el pot del túrmix posam la llet, la cullerada d'oli d'oliva, la sal, el prebe bo, l'all i el fonoll picat i començam a batre bé amb el túrmix. Poc a poc anam afegin oli de gira-sol i seguim batent fins que la salsa té la consistència desitjada. Finalment afegim el fonoll picat i batem de nou. 

Servim la crema calenta amb unes cullerades de l'all i oli de fonoll per sobre. Podem decorar amb un brotet tendre de fonoll.


3 comentaris:

  1. Una crema muy rica que seguro que sienta de maravilla, tiene que tener un aroma...

    ResponElimina
  2. Aquest allioli de fonoll em sembla fantàstic, apuntadíssim!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. A mi m'encanten les cremes, així que no em queixaré pas. Aquesta té una pinta deliciosa i amb el toc de fonoll deu quedar un sabor ben especial. M'agrada!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina