dimecres, 17 de novembre del 2010

Codonyat
















En aquest temps de codonys qué millor que fer i degustar un bon codonyat (membrillo), sabrós i dolç, amb unes torrades, iogurt o com més ens agradi. L'altre dia en vaig fer per primera vegada i la veritat és que va ser més fàcil del que em pensava, va sortir bastant bo!

Ingredients

- 1 Kg de codonys
- 800 gr de sucre
- Suc de 2 llimones
- Canyella en pols

Pelam els codonys i els tallam a trossos, els dipositam dins una olla. Hi afegim el sucre, el suc de dues llimones i canyella en pols, ho remenam bé. Ho deixam unes hores perquè la fruita tregui el suc. Quan veim que ja hi ha suc, ho posam al foc i ho bollim durant una hora o un poc més, remenant sovint, fins que veiem que la consistència ja és la dessitjada. Passam el túrmix per fer-ho més fi i ho deixam refredar un poc, veurem que es va espessint. Abans que sigui del tot fred ho dipositam dins pots o tuppers i ho emmagatzemam a la gelera, o bé bullim els pots per a poder-ho conservar més temps.

També genial per combinar amb una taula de formatges!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada