dissabte, 27 de novembre del 2010

Arròs brut















En s'hivern fa ganes menjar un bon plat d'arròs brut i enguany m'he decidit a fer-ne per primera vegada, sa veritat és que no es gaire complicat, quasi es fa tot sol!

Ingredients
- 1 domàtiga
- 1 ceba
- 1 all
- Costella de porc
- Conill
- Botifarró
- Esclatasangs
- Xampinyons
- Pèssols
- Nyora
- Prebe de cirereta (opcional)
- 4 espícies mallorquines (*o canyella i prebe bo)
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- Safrà
- Arròs (1 grapada per persona)

Feim el sofrit amb la ceba i la domàtiga ben picats, juntament amb l'oli i l'all, dins una greixonera de fang gran. Afegim la carn a trossos (conill, costella de porc, baldana, etc.), salpimentam i ho deixam sofregir una estona. Després hi afegim l'aigua, quasi fins dalt i ho posam a foc alt perquè bulli durant una mitja hora. Passat aquest temps afegim els pèssols, xampinyols a làmines, esclatasang a daus, botiffarró a tallades, la nyora a trossos i el safrà. Si ho volem picant afegim un poc de prebe de cirereta i a continuació salpimentam i afegim una cullerada o dues de 4 espícies per arròs brut (o canyella i prebe bo). Ho deixam bollir al manco mitja hora més, que la carn i les verdures es facin bé. Hi tiram l'arròs (una grapada per persona, ja que ha de quedar caldós) i quan és cuit a la taula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada