dimarts, 29 de maig del 2012

Lluç amb cloïsses i musclos

































Avui duc una recepta salada, ja feia temps que no en publicava cap. És el plat que vaig fer per al dinar del meu aniversari, ma mare el va treure d'una revista i la recepta és de Martín Berasategui . La veritat és que el lluç és un peix que no me mata, perquè és un poc fat, però amb la combinació de les cloïsses, musclos i aquesta salseta de cava és mel. Aquí en teniu la recepta, la mar de bona de fer.

Ingredients

* 4 lloms de lluç
* 24 musclos
* 20 cloïsses
* 1 prebe coent
* 16 gr farina
* 200  ml cava
* 100 ml aigua
* 15 gr julivert picat
* 1 all
* 1 Cd oli d'oliva
* Sal
* Prebe bo

Encalentim la cullerada d'oli a una greixonera i agregam l'all laminat i el prebe coent tallat. Incorporam la farina i deixam coure un poc, sense que es dauri. Afegim el cava i deixam reduir un poc, agregam l'aigua i tornam a deixar reduir 2 minuts. Ara hi posam els musclos i quan es comencin a obrir els apartam i separam la carn de les closques, els reservam. Col·locam el lluç i les cloïsses dins la salsa i posam un poc de julivert picat. Deixam cuinar uns minuts (depenent de la grandària dels lloms) i donam la volta als bocins de peix, a la vegada les cloïsses es van obrint. Finalment es deixa la greixonera un minut més, afegim els musclos que teniem reservats, un poc d'oli d'oliva, sal i prebe bo al gust. 


dissabte, 26 de maig del 2012

Pastís Mousse de Dulce de Leche

































I avui toca post per al meu autopastís d'anivesari! uff com passa el temps... podria anar un poc més a poc a poc això... Però bé, parlant de rebosteria he aprofitat per fer una nova versió de pastís-mousse, un pastís fresc que no du farina ni necessita forn, ja n'he fet de diversos sabors (violeta, taronja, maduixes i llet merengada). En aquesta ocasió vaig decidir aprofitar el pot de Dulce de Leche que havia obert per als cupcakes de la setmana passada. I cercant per la xarxa vaig trobar un pastís ben interessant al bloc Poires au Chocolat. El resultat un pastís mousse fresquet i ben dolç! una bona manera d'acabar el dinar d'aniversari. També aprofit per mostrar-vos un dels regals que més il·lusió m'ha fet, un cake-stand :)

Ingredients

Base
* 125 gr galetes digestive
* 50 gr mantega
* 1 Cd de llet

Mousse
* 350 gr formatge en crema Philadelphia
* 200 ml nata per muntar
* 100 ml dulce de leche
* 200 ml llet
* 6 fulls de gelatina neutra
* Sacarina o sucre al gust

Cobertura
* Dulce de leche
* Encenalls de xocolata negra

Per a la base hem de picar les galetes i mesclar-ho amb la mantega fosa i la llet, premem bé aquesta mescla al fons d'un motlle desmotllable i aplanam bé. Ho deixam a la gelera.

Per a la mousse primer muntam la nata i reservam. Remullam els fulls de gelatina en aigua uns minuts i després els posam amb la llet al foc, remenant fins que es fonguin, reservam. Batem el formatge amb el dulce de leche, hi afegim la llet i sucre o sacarina al gust. Finalment mesclam amb la nata muntada amb una espàtula i ho disposam dins el motlle a la gelera durant unes hores perquè qualli.

Per a la cobertura simplement decoram amb un poc de dulce de leche la superfície del pastís i cobrim amb encenalls de xocolata negra.

Bon profit!


diumenge, 20 de maig del 2012

Dulce de Leche Cupcakes

































Ja era hora de fer cupcakes de nou, els tenia un poc oblidats, pobres! I mirant pel rebost he trobat un pot de Dulce de Leche que ja ni m'enrecordava que el tenia, així que tot d'una he pensat que podia fer uns cupcakes amb aquest aroma. Cercant per la xarxa he trobat una recepta que m'ha agradat i aixi l'he feta, és del bloc Playing House. El resultat ha estat fantàstic, uns cupcakes esponjosos i suaus amb un frosting cremós i contundent, ideal per donar-nos un capritx de tant en tant.

Ingredients

Massa
1 i 1/2 tassa de farina
1 cdt de llevat químic
3/4 de tassa de sucre moreno
1/2 tassa de sucre blanc
2 ous
1/2 tassa de mantega sense sal
1 cdt d'essència de vainilla
3/4 de tassa de llet

Encenem el forn a 180º. Preparam una safata de muffins amb els paperets. Mesclam la farina amb el llevat i reservam. Batem la mantega (a temperatura ambient) amb els sucres fins que quedi una massa cremosa. Hi afegim els ous un a un i seguim batent. Ara hi posam l'essència de vainilla i mesclam de nou. Finalment anam afegint la llet i la mescla de farina en dos o tres cops fins que quedi tot ben integrat. Disposam la mescla dins cada paperet (3/4 parts) i enfornam durant 20 minuts fins que són cuits. Deixam refredar.

































Buttercream de Dulce de Leche
1 tassa de mantega sense sal
3 Cd de nata per muntar
3 tasses de sucre glacé
2 Cd de Dulce de Leche

Batem la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre. Hi afegim la nata i el dulce de leche i batem tot durant uns 5 minuts fins que quedi una massa cremosa però consistent. Quan els cupcakes són freds els decoram amb la màniga pastissera. Jo he aprofitat l'ocasió per provar una nova boqueta (47 de Wilton) per donar-li un motiu de cistell que queda la mar de mono. També he emprat un nou sistema que vaig descobrir al bloc Objetivo Cupcake Perfecto, per mesclar dos colors. He untat una màniga pastissera amb un poc de dulce de leche i després hi he posat el buttercream, així quan decoram surten dos colors. També ho podem decorar a la manera més casolana, amb una cullera.



dimarts, 15 de maig del 2012

Panets de Hoegaarden amb formatge, codonyat i ruca

































Avui toca la Recepta del 15! Quan vaig veure que aquest mes haviem de fer un entrepà tot d'una vaig pensar en fer panets, m'encanta fer pa... darrerament li estic collint el truquillo i quasi cada diumenge en faig. Com la darrera experiència amb pa de cervesa me va agradar, per a l'ocasió he fet uns panets amb cervesa hoegaarden, una de les meves preferides, seguint les indicacions de la mestre Su de Webos Fritos. Els panets són cruixents i per dins esponjosos, una delícia per prender amb una mescla de dolç i salat: formatge curat d'ovella, codonyat i ruca. Són uns entrepans petits ideals per a una festa o berenar, aquí teniu la recepta.

Panets de Hoegaarden

Poolish
* 125 ml cervesa Hoegaarden
* 125 ml farina de força
* 12 gr llevat fresc

Pa
* Poolish
* 700 gr farina de força
* 100 gr farina de sègol
* 15 gr sal
* 500 ml aigua

El pa de cervessa es fa amb un preferment o poolish, que és el primer que hem de fer. Mesclam els ingredients (cervesa, farina i llevat) i els deixam tapats amb un film durant unes 3-5 hores, o tot el vespre a la gelera i ho traiem una hora abans de fer el pa. Veurem que es van creant bimbolletes. Quan el poolish està llest el mesclam amb la resta d'ingredients, excepte la sal i amassam a ma o amb la KA durant uns 10 minuts, de l'aigua és millor no afegir-la tota si la pasta no ho necessita, ha de quedar aferradissa però manejable. Passat aquest temps hi afegim la sal i seguim amassant uns minuts més. Ara deixam tovar la massa una hora dins un bol tapat amb un pedaç, passat el temps, tornam amassar uns minuts i deixam tovar de nou una hora, veurem com es va inflant i duplicant el volum. Després hem de separar els trossos i donar forma als pans, en el meu cas he fet panets petits de diverses formes: rodona, trenes, quadrats. Els posam farina per sobre i els deixam tovar a la safata del forn (apagat) tapats durant una hora, fins que dupliquin el seu volum. Els traiem de forn, l'encenm a 250º i a dins hi posam uns pots o flaneres amb aigua per crear vapor. Introduim els pans i els coem 10 minuts a aquesta temperatura i 10 minuts més a 220º, fins que són torrats i ben cuits. Els traiem i deixam refredar.

Per a l'entrepà
* Codonyat casolà
* Ruca
* Formatge d'ovella
* Sal
* Oli d'oliva verge

Tallam els panets, els posam oli d'oliva i sal, muntam una capa de ruca, una rodanxa de formatge i a sobre una de codonyat. Finalment cobrim amb un poc més de ruca, llests!


-

diumenge, 13 de maig del 2012

Taronges gelades

































Tenc el bloc mig abandonat, i em sap molt de greu, perqùe m'agrada molt cuinar i provar coses noves, però bé la feina és la feina. Aquest cap de setmana he tret un poc de temps per fer una recepta que vaig descobrir fa uns dies al bloc Las recetas de Mamá, unes taronges gelades. Aquest gelat és típic dels restaurants, de fet em recorden molt la meva infantesa les taronges i llimones gelades de Menorquina. Tot d'una que les vaig veure me va fer moltes ganes provar de fer-les, la recepta és ben senzilla i és una bona manera d'aprofitar les taronges, que ara és temporada. Amb la calor que està començant a fer ens vendran molt de gust aquestes taronges gelades, molt cremoses, per postre o per mitja tarda. Ja tenc ganes de provar-ho amb les llimones! La recepta es pot adapar i fer una versió light, amb sacarina.

Ingredients (3 unitats)

* 3 taronges grans
* 3 Cd llet condensada
* 2 ous
* Sucre o sacarina al gust

Primer hem de netejar les taronges i tallar la part superior, a mode de tapadora, que reservam. Després, amb una cullera anam buidant la taronja i reservam la polpa i suc. Han de quedar ben buides. A continuació separam els blancs i vermells d'ou, els blancs els pujam a punt de neu amb les barnilles o la KA i reservam. Mesclam els vermells d'ou, la llet condensada, el suc de taronja colat i el sucre o sacarina al gust, batem bé. Finalment incorporam els blancs muntats i integram. Emplenam les taronges amb aquesta mescla i les coronam amb la tapadora que havíem reservat. Les deixam al congelador unes hores i ja està, aquí tenim les nostres taronges gelades casolanes.


dimecres, 2 de maig del 2012

Pa de sègol i cervesa

































De nou un pa, i és que m'encanta provar noves receptes! Aquesta l'he collida del bloc Webos fritos, és un pa amb farina de sègol i cervesa, encara que jo no tenia Leffe blonde i vaig emprar la mateixa però negra. Segons apareix al bloc aquest pa s'elabora amb un poolish previ, on s'afegeix la cervesa, mai ho havia fet així i la veritat és que dóna bon resultat, un pa esponjós, blanquet i amb crosta, ideal per a fer un bon pa amb oli. Per canviar un poc li vaig donar forma de rosca.

Ingredients

Poolish
* 125 ml cervesa Leffe negra teba
* 125 farina de força
* 12 gr de llevat de pa fresc

Pa
* El poolish
* 400 gr farina de força
* 400 gr de farina de sègol
* 12 gr de llevat fresc
* 15 gr de sal
* 500 ml d'aigua

Primer feiem el poolish, mesclam els ingredients i ho deixam tovar dins un bol tapat amb un film. En una o dues hores s'haurà inflat i apareixeran bimbolletes, ja estarà llest.

Per a fer el pa mesclam el poolish, les farines, llevat i aigua i amassam aquesta mescla durant una estona (10 minuts). De l'aigua no convé posar-la tota a no ser que la farina la xucli bé, en aquest cas a vegades n'haurem d'afegir, ha de quedar una massa manejable però un poc aferradissa. Passat aquest temps afegim la sal i seguim amassant uns minuts més. Deixam tovar la massa dins un bol tapat amb un padaç duran una hora. 

Fet el primer tou collim la massa i la dividim en els pans que volguem fer, jo vaig fer una rosca i dues barres, els donam la forma desitjada, els col·locam sobre un paper vegetal a la safata del forn, feiem els talls a la superfície i els posam un poc de farina per sobre. Els deixam tovar dins el forn apagat i coberts amb film o un padaç fins que augmenti el seu volum, una hora més o manco.

Ara els traiem del forn, l'encenem a 250º durant uns 10 minuts. Jo sol posar dos bols amb aigua a dins per crear vapor. Enfornam els pans a aquesta temperadura durant 10 minuts, després baixam a 210º fins que estiguin torrats i ben cuits. Per saber si són cuits els pegam per baix i si sona buit ja estan fets. Deixam refredar i llests!



dimarts, 24 d’abril del 2012

Flams de llet de soja amb poma i caramel

































Avui tenia ganes de menjar flams! I per fer-ne uns un poc diferents, he aprofitat una llet de soja que tenia mig abandonada al rebost, mai havia fet flams amb llet que no fos de vaca i la veritat és que el resultat m'ha encantat. Els flams els he aromatitzat amb vainilla, bocinets de poma i el toc de caramel que no pot faltar. Un postre senzill, lleuger i fàcil de fer, què més podem demanar? Aquí teniu la recepta.

Ingredients

* 500 ml llet de soja
* 4 ous
* 2 Cd essència vainilla
* Ratlladura de pell de llimona
* Sacarina líquida
* Caramel o sucre cremat
* 1 poma

































La seva preparació és ben senzilla. Mesclam la llet de soja amb l'aroma de vainilla, la ratlladura de pell de llimona i la sacarina líquida. En cas que emprem sucre haurem d'encalentir un poc la llet perquè el sucre es foni bé. Batem els ous i els incorporam a la mescla anterior, mesclam bé. Pelam i tallam la poma a daus petits. Dins cada motlle de flam posam un poc de caramel, jo n'he emprat un de Royal que ja ve fet, però sinó podem fer un poc de sucre cremat. A continuació posam els bocinets de poma dins els motlles i agregam la mescla de llet i ous. Enfornam al bany maria durant una mitja hora a 170º, fins que són quatllats i daurats. Deixam refredar i ja tenim els nostres flams.

Bon profit!




divendres, 20 d’abril del 2012

Mousse de xocolata blanca amb fruits vermells

































Avui tenia un sopar i m'ha tocat fer el postre, bé, més bé he estat jo la que l'ha volgut fer jejeje. He pensat en fer un postre no massa pesat, així que he triat una mousse de xocolata blanca i fruits vermells, dos sabors que combinen molt bé, la dolçor de la xocolata blanca contrasta amb l'acidesa dels fruits vermells, una delícia, i molt fàcil de fer.

Ingredients (8 unitats)

Per al mousse de xocolata blanca
* 400 gr xocolata blanca
* 4 ous
* 100 ml llet
* 100 gr mantega
* 1 cdt essència de vainilla

Per al coronament de fruits vermells
* 200 gr fruits vermells (congelats)
* 400 ml almívar
* 1 cdt essència de vainilla
* 3 làmines de gelatina neutra

































Primer hem de preparar la mousse de xocolata blanca. Per això fonem la xocolata i la mantega (ho podem fer al microones en intervals curts perquè no es cremi) i ho barrejam bé. Hi agregam la vainilla i la llet, remenam de nou. Separam els blancs i vermells dels ous, els vermells els afegim a la mescla anterior i els blancs els muntam a punt de neu amb les barnilles elèctriques. Quan ja són pujats agregam les dues masses i ho batem una estona amb les barnilles fins que quedi una massa densa i esponjosa. Dipositam la mousse dins tassonets i ho deixam a la gelera unes hores. 

Passat el temps feiem la cobertura de fruits vermells. Descongelam els fruits vermells i els mesclam amb una part de l'almívar i l'essència de vainilla. La resta d'almívar (uns 200 ml) l'encalentim i fonem la gelatina a dintre, quan és fosa ho mesclam amb la mescla dels fruits vermells. Com és teba ja ho podem posar sobre la mousse, dipositant unes cullerades a cada tassonet i deixant-ho a la gelera fins que quatlli.

Bon profit!

diumenge, 15 d’abril del 2012

Pizza d'arròs

































Ja tornam a ser a mitjans de mes i toca la Recepta del 15! Aquesta vegada dedicada a l'arròs, un ingredient amb el que podem fer tantes coses, dolces i salades... Jo m'he decantat per una recepta que em recorda quan era petita, la pizza d'arròs, que feiem a casa i que fins que no la tastes no saps lo bona que és! Es una recepta senzilla i fàcil de fer, i adaptable als nostres gusts, ideal per a nins i grans!

Ingredients

* 300gr arròs
* Formatge mozzarella en rodanxes
* Tomàquet triturat (1/2 pot)
* 4 xampinyons grans
* Cuixot dolç
* Formatge ratllat (emmental o mozzarella)
* Orenga
* Sal
* Prebe bo
* Oli d'oliva verge

Primer de tot hem de bollir l'arròs, quan és ben fet el colam i reservam. Encenem el forn a 170º. Tallam petit el cuixot dolç, netejam i tallam els xampinyons. Preparam un motlle de pizza i l'untam amb oli, prebe bo, sal i orenga. Hi posam una capa gruixuda d'arròs bollit, prement fins que quedi la superfície aplanada. Ara hi posam el tomàquet i un poc més de sal, prebe bo i orenga. A continuació les rondaxes de mozzarella que cobreixin la pizza, el cuixot dolç, els xampinyons i finalment el formatge ratllat. Per sobre hi posam un poc més d'orenga i un raig d'oli. Ho enfornam durant una estona, fins que el formatge sigui fos i gratinat. 

L'abans...


































i el després!


diumenge, 8 d’abril del 2012

Pa de sègol amb poma i panses

































Avui toca pa, ja feia un temps que no en feia, bàsicament per manca de temps. Aquest pa ha estat un poc fruit de l'atzar, ja que tenia un llevat ecològic que havia comprat pendent de tastar, és un llevat natural, d'espelta amb impulsor procedent de la remolatxa. Aquest paquet és per un quilo de pa i el vaig comprar a una tenda d'alimentació ecològica, Yerbabuena. Per a fer el pa vaig emprar una farina de sègol que també tenia pendent de provar. Així que aquí teniu, un pa de sègol amb panses i poma, la mar de bo per fer un pa amb oli. Ja sabeu, per a fer pa, només cal un poc de paciència, esperar el temps que toca perquè tovi la massa, i bé, la part d'amassar també té lo seu, encara que jo des de que tenc la KA ja me n'he oblidat! jejeje

Ingredients

* 400 gr farina de sègol
* 500 gr farina de força
* 100 gr farina integral de blat sarraí
* 2 cdt sal
* 1 poma
* 3 Cd de panses
* 2 Cd de pipes de gira-sol
* 650 ml aigua
* 1 sobre de llevat natural d'espelta biològic (Moulin des Moines)

Per a fer la massa mesclam les farines, la sal, el llevat i l'aigua teba (entre 30 i 30º) i començam a amassar. Amb la KA uns 5-10 minuts a velocitat mitjana. Mentre pelam la poma i la tallam a daus petits. Passat aquests temps afegim la poma, les panses i les pipes i seguim amassant, uns 15 minuts més fins que la massa es desferri de les mans. Deixam tovar la massa dins un bol tapat a un lloc poc fred (jo el sol posar dins el forn apagat) i esperam que tovi, aquí pot passar entre 1 o 2 hores depenent de la temperatura. Quan ha tovat feiem les formes dels pans, jo en vaig fer 4 de mitjancers rodons. Els posam un poc de farina per fora, feiem un talls a la part superior i de nou els deixam tovar, coberts (amb paper film) a la safata del forn (apagat) fins que augmentin el volum, poden ser de nou 1 o 2 hores. Quan ja són pujats traiem la safata del forn, l'encalentim a 200º i quan és ben calent enfornam els pans durant una mitja hora més o manco, han de ser ben torrats per fora perquè quedin cruixents.