diumenge, 20 de maig del 2012

Dulce de Leche Cupcakes

































Ja era hora de fer cupcakes de nou, els tenia un poc oblidats, pobres! I mirant pel rebost he trobat un pot de Dulce de Leche que ja ni m'enrecordava que el tenia, així que tot d'una he pensat que podia fer uns cupcakes amb aquest aroma. Cercant per la xarxa he trobat una recepta que m'ha agradat i aixi l'he feta, és del bloc Playing House. El resultat ha estat fantàstic, uns cupcakes esponjosos i suaus amb un frosting cremós i contundent, ideal per donar-nos un capritx de tant en tant.

Ingredients

Massa
1 i 1/2 tassa de farina
1 cdt de llevat químic
3/4 de tassa de sucre moreno
1/2 tassa de sucre blanc
2 ous
1/2 tassa de mantega sense sal
1 cdt d'essència de vainilla
3/4 de tassa de llet

Encenem el forn a 180º. Preparam una safata de muffins amb els paperets. Mesclam la farina amb el llevat i reservam. Batem la mantega (a temperatura ambient) amb els sucres fins que quedi una massa cremosa. Hi afegim els ous un a un i seguim batent. Ara hi posam l'essència de vainilla i mesclam de nou. Finalment anam afegint la llet i la mescla de farina en dos o tres cops fins que quedi tot ben integrat. Disposam la mescla dins cada paperet (3/4 parts) i enfornam durant 20 minuts fins que són cuits. Deixam refredar.

































Buttercream de Dulce de Leche
1 tassa de mantega sense sal
3 Cd de nata per muntar
3 tasses de sucre glacé
2 Cd de Dulce de Leche

Batem la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre. Hi afegim la nata i el dulce de leche i batem tot durant uns 5 minuts fins que quedi una massa cremosa però consistent. Quan els cupcakes són freds els decoram amb la màniga pastissera. Jo he aprofitat l'ocasió per provar una nova boqueta (47 de Wilton) per donar-li un motiu de cistell que queda la mar de mono. També he emprat un nou sistema que vaig descobrir al bloc Objetivo Cupcake Perfecto, per mesclar dos colors. He untat una màniga pastissera amb un poc de dulce de leche i després hi he posat el buttercream, així quan decoram surten dos colors. També ho podem decorar a la manera més casolana, amb una cullera.



1 comentari:

  1. Delicioso!!! ..a mi me encanta el dulce de leche, tendré que probar estos cupcakes!
    Te quedaron hermosos!

    Saludos!
    http://encantosdemicocinadulce.blogspot.com/

    ResponElimina