dilluns, 27 de febrer del 2012

Cupcakes de Maduixes amb Nata

































Ja feia temps que no feia uns cupcakes. Així que aquest cap de setmana he tret un poc de temps per a dedicar-lo a aquest dolç tan de moda. Com és temporada de maduixes, he decidit fer uns cupcakes que reprodueixen uns dels postres més típics amb aquesta fruita, les maduixes amb nata. Per això he fet una massa amb maduixes (he seguit la recepta d'Alma d'Objetivo: Cupcake Perfecto, mestra dels cupcakes per excel·lència) i els he cobert amb nata muntada i maduixes. Són una delícia, esponjosos, amb bocinets de maduixa per dins i amb la nata com a toc especial. Aquí teniu aquest postre versió cupcake.

Ingredients (18 cupcakes)

Massa
* 230 gr farina
* 2 cdt llevat químic
* 120 gr mantega
* 120 ml llet semi-descremada
* 2 ous
* 180 gr sucre
* 1 cdt essència de vainilla
* 200 gr maduixes


Cobertura
* 500 ml Nata per muntar 35% MG
* 5 Cd sucre glacé
* 10 maduixes

































Per a fer la massa: encalentim el forn a 170º. Tamissam la farina i el llevat i reservam. Netejam i tallam petites les maduixes, reservam. Batem la mantega en pomada amb el sucre fins que sigui una massa esponjosa i suau. A continuació hi afegim els ous, d'un en un, batent fins que s'integrin bé a la massa. Ara anam posant la meitat de la farina i mesclam, incorporam la meitat de la llet (amb l'essència de vainilla) i seguim integrant. Després afegim la resta de farina i llet i mesclam bé la massa. Finalment hi afegim les maduixes i ho mesclam amb una espàtula. Repartim la massa dins motlles de paper dins la llauna de muffins i ho enfornam a 170º durant uns 20 minuts. Quan són fets els traiem i deixam refredar.

Per a decorar muntam la nata amb les cullerades de sucre. Amb una màniga pastissera amb boqueta rodona ampla decoram els cupcakes quan són freds. Coronam cada cupcake amb mitja maduixa.


































6 comentaris:

  1. Quina pinta... m'encanten les maduixes i ja tinc ganes de començar a fer coses amb elles...donen tant de joc!

    ResponElimina
  2. Han d'estar molt bons, les fotos m'agraden son precioses...petons

    ResponElimina
  3. Que xulos (i bons) que t'han quedat!! amb aquestes càpsules de paper queden molt cucos, jo també les vaig compar a My lovely food.
    I les fotos precioses!
    petonets i bona setmana

    ResponElimina
  4. Pero que cosa mas rica :D
    Un besito!
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Que pinta... mein Gott !!!
    Un saludo.

    ResponElimina