dijous, 29 de desembre del 2011

Polvorons lleugers

































Ahir vaig fer polvorons, tenia ganes de provar de fer-ne ja que no n'havia fet mai, només uns mantecados d'ametlla l'any passat, que us recomano també. Després de tant de menjar per Nadal, m'ghe decantat per fer uns polvorons lleugers, ja que no tenen ni saïm ni sucre, sinó que estan fets amb oli d'oliva i edulcorant, seguint una idea del bloc Rico sin Azúcar. Són uns polvorons ben fàcils de fer, aromatitzats amb llimona, canyella, sèsam i anís, ideals com a postre del sopar de Nit Vella o bé per prendre amb cafè, xocolata o llet d'ametlla. Aquí en teniu la recepta:

Ingredients (10-12 unitats)

* 200 ml oli d'oliva suau
* 1-2 cullerades de sacarina líquida (o bé entre 150-200 gr de sucre glacé)
* 375 gr farina
* 30gr ametlla molta
* Ratlladura de pell d'una llimona
* 1 Cd canyella
* 4 Cd sèsam
* 2 cdt anís

La preparació és ben senzilla: mesclam l'oli amb la sacarina, canyella i ratlladura de pell de llimona. A continuació hi afegim la farina tamissada poc a poc i batem amb les barnilles elèctriques. Quan la massa és espessa passam a mesclar-la amb una espàtula de silicona i seguim afegint farina, finalment hi posam l'ametlla i mesclam bé. Feiem una bolla i l'embolicam amb paper film, la deixam refredar a la gelera una mitja hora. La traiem de la gelera, encenem el forn a 170º. Ara hi posam a la massa el sèsam i l'anís, que li donarà un aroma molt nadalenc, amassam de nou perquè es mesclin aquests ingredients. Preparam una safata de forn amb un paper vegetal i anam

Si la voleu fer un poc més llépola, hi podeu posar un glassejat per sobre. Aquí teniu les indicacions:

Glassejat

* 1 clara d'ou
* 1/4 cdt cremor tàrtar
* 150-200 gr sucre glacé
* 1 cdt essència de vainilla transparent

Feiem la glasa reial batent un poc la clara amb el cremor tàrtar (si no en tenim no en posam). A continuació anam batent i posant sucre glacé fins que té una consistència com de mel, hi afegim l'essència i seguim batent. Si la textura és idònia ja la podem emprar, si és massa blana afegim més sucre glacé i si és massa dura un poc d'aigua. Posam una culleradeta de glassejat sobre cada polvoró i els deixam assecar un parell d'hores.


2 comentaris:

  1. Mira que els polvorons no són el meu dolç preferit... però aquests teus estan de mossegada!
    Petonets i bona entrada d'any guapa!
    Sandra

    ResponElimina