dijous, 8 de desembre del 2011

Crema de pastanaga amb taronja i gingebre


Fa un mes tenc pendent una recepta que ve al calendari de casa: una crema de pastanaga molt interessant. Temps enrere ja vaig publicar algunes receptes del calendari de Sa Nostra 2011, que recull un grapat de plats de la nova cuina mallorquina ben interessants, com el pie de colflori i botifarró, la greixonera de sípia amb carxofa o els porros gratinats. Per al mes de novembre ens proposaven fer una crema de pastanaga amb taronja i gingebre, la mar d'original i aromàtica. És una recepta ben senzilla de fer, i amb el fred una crema calenteta sempre ve bé per dinar o sopar.

Ingredients

* 500gr pastanagues
* 1/2 ceba
* 25 gr gingebre fresc o sec
* 1 tassó de suc de taronja
* Oli d'oliva suau
* 25 gr mantega
* Aigua
* Sal i prebe bo
* Sèsam negre per decorar

Posam una olla al foc amb una cullerada d'oli i la mantega. Pelam i trossejam la ceba i la pastanaga i ho sofregim. Si tenim el gingebre fresc també el podem pelar i afegir a bocins. Si el tenim sec, el ratllam. Ara hem de posar sal i prebe bo al gust i afegir aigua que cobreixi les verdures. Ho deixam coure una mitja hora, fins que les pastanagues són ben fetes. Hi afegim el suc de taronja i passam el túrmix per fer una crema ben fina. Servim calenta amb un poc de sèsam per damunt.

Bon profit!

3 comentaris:

  1. Una cremeta deliciosa. A mi m'encanten tot l'any, però la tardor-hivern és l'època ideal. El toc del gingebre m'encanta. Sempre en tinc a la nevera ;) La provaré!

    Petonets!

    ResponElimina
  2. Una cremeta deliciosa! Jo també acostumo a posar gingebre a la de carbassa i m'agrada rallar-mi una mica de pell de taronja per damunt, he de provar això del suc! Boníssima!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Gràcies nines! la veritat és que sorpren amb el gingebre i la taronja.

    Petons!

    ResponElimina