dissabte, 10 de setembre del 2011

Muffins de poma

Ahir vaig fer muffins, feia temps que no en feia ja que darrerament m'havia donat pels cupcakes, però com eren per ma mare i els volia per berenar doncs vaig cercar una recepta nova en la nova edició de la revista Whole Kitchen. Aquesta revista digital és espectacular, des de la primera edició la segueixo i sempre me fa ganes fer tot el que presenten. En aquesta ocasió hi havia uns cupcakes de poma molt apetitosos, i vaig decidir fer-los sense el frosting. Són uns muffins suaus, amb aroma a poma, mel i vainilla, ideals per a berenar.

Ingredients

* 1 tassa de farina "bizcochona"
* 1/4 cdt sal
* 2 Cd de sucre
* 2/3 de iogurt o llet
* 1 ou
* 2 Cd mel
* 2 Cd margarina
* 1 cdt essència de vainilla
* 1 poma
* 1 cdt canyella
* 1 Cd farina
* 1 Cd sucre

Primer hem de mesclar els ingredients secs: farina, sal i sucre. En un bol apart mesclam els ingredients humits: iogurt o llet, ou, mel, margarina i essència de vainilla. Mesclam els ingredients humits amb els secs fins que la massa sigui homogènia. Pelam la poma i la tallam a daus, arrebossam els daus de poma amb una mescla de farina, sucre i canyella i els incorporam a la massa, mesclam de nou. Disposam la massa dins motlles de paper de muffin i enfornam a 170º durant 15 minuts (primer de baix i al final de dalt i baix). Els deixam refredar i llests per a tastar.

































Un dia després de publicar, no m'he pogut resistir i he fet el frosting dels cupcakes. M'ha agradat perquè és un frosting molt suau, que no du mantega, només formatge mascarpone i sucre glas. La textura és genial per a donar-li forma amb la màniga pastissera. 


Frosting de Mascarpone
* 3 Cd mascarpone
* 3 Cd sucre glas
* Canyella
* 1/2 cdt essència de vainilla (opcional)

Mesclam el mascarpone amb el sucre poc a poc perquè no perdi massa la textura. Hi afegim l'aroma i remenam de nou. Finalment decoram els cupcakes amb aquesta mescla i espolvorejam amb canyella.

3 comentaris:

  1. De poma segur que són boníssims!! Ja vaig veure els cupcakes a la revista i em van cridar l'atenció ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo ja he berenat però ara mateix en menjaria un muffin dels teus, però que dic un...dos o tres...avui és diumenge!!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Gràcies! jo me n'he menjada una, però en menjaria un parell més jejeje

    Petosn!

    ResponElimina