diumenge, 4 de setembre del 2011

Galetes decorades I: moixos [Concurs Aniversari Manu catMan]


Per fi he fet ses meves primeres galetes decorades, que ja feia temps que anava comprant talladors i tenia ganes d'estrenar-los! Així i tot, encara no m'he atrevit a fer les galetes decorades amb glasa, ja que sembla un poc complicat i requereix una inversió de temps que ara mateix no tenc. Per tant he optat per decorar-les amb fondant que és una mica més facilet. 

Amb aquesta recepta de galetes decorades de moixos vull participar al concurs del primer aniversari del bloc Cocinando con Manu catMan, en el que ens convida a fer una recepta relacionada amb els moixos. Per a mi els moixos són l'animal ideal, bé de fet ara en tenc dos en adopció i des de petita m'han fet companyia, m'agraden perquè són tranquils, bells, independents i no els has de treure a passejar! (hi van ells totsols pels terrats jeje), sempre que puc compro dois en forma de moix (d'aquí que tengui els talladors). Per tant, tot d'una que vaig veure el concurs vaig pensar en fer unes galletes en forma de moix, me feia ganes veure com quedaven. Són unes galetes senzilletes, amb aroma a vainilla, fàcils de fer, i decorades amb fondant de color negre de la marca Regalice. 


















I aquí va la recepta!

Ingredients

* 50 gr margarina
* 60-70 gr sucre
* 150-170 farina
* 2 cdt essència de vainilla
* 1 clara d'ou
* Aroma de vainilla
* Talladors
* Fondant negre
* Nonpareils blancs


































Per a fer la massa hem de tenir la margarina ben blana (fora de la gelera) i mesclar-la amb el sucre enèrgicament, quan comença a blanquejar afegim la clara d'ou i 1 cdt d'essència de vainilla i seguim batent. Un cop tot ben integrat, anam afegint la farina tamissada i mesclam de nou. Ha de quedar una massa compacta però un poc blana, per tant si és molt lleugera podem posar més farina i si és massa dura un poc de llet. Quan està ben amassada, feim una bolla i la posam sobre un paper vegetal, la cobrim amb un altre i amb el rodell aplanam la massa fins que quedi fina. Estorjam la massa entre els dos papers a la gelera durant una hora. Passat el temps l'extenem i començam a fer les galetes amb els talladors (en el meu cas en forma de moix), i les posam sobre un paper vegetal. Quan estan totes tallades les deixam 15 minuts més a la gelera sobre el paper vegetal. Posam el forn a 180º. Passat el temps disposam el paper vegetal amb les galetes a la safata del forn i enfornam uns 10 minuts fins que són fetes (cuites però no massa torrades). Les traiem i deixam refredar. Quan són fredes ja les podem decorar. Per això hem de collir la quantitat de fondant negre desitjat, i l'encalentim un poc amb 1 cdt d'essència de vainilla per poder amassar-lo millor, quan ja té una textura moldejable l'estenem amb un rodell per fer una làmina fina, i amb el mateix tallador de les galetes anam tallant les formes de moixos negres. Anam collint cada forma i la posam sobre la galeta, presionant i moldejant perquè quedi bé, per a fer els ulls he emprat uns nonpareils blancs. Ja són llestes!

11 comentaris:

  1. T'han quedat precioses! :)
    Tinc aquest fondant negre d'aquesta marca... em sembla que ja sé com podré aprofitar el que em sobri! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Gràcies Sandra!
    Encara he de practicar un poc més amb el fondant...

    Petons!

    ResponElimina
  3. Quins moixets més "guapos" que t'han quedat i segur que ben bons!!
    Jo tampoc no m'he atrevit mai amb la glasa i amb el fondant només he fet un experiment. Vist els teus moixets m'hauré de tornar a animar!!
    He estat desconnectada aquest agost a veure si em puc posar al dia de totes les receptes que has anat publicant que veig que no has aturat!!
    Petons!

    ResponElimina
  4. son una monada!!!! de verdad me ha hecho un montón de ilusión...eres la primera!!!!! gracias gracias mil....

    nos vemos día 13 no?...besoteeee

    ResponElimina
  5. Gracias! me queda mucho por practicar todavía con el fondant.

    ResponElimina
  6. ostres nena! ja has presentat la recepta? mira que ets rápida! ningú diria que són les teves primeres galetes. Petonets

    ResponElimina
  7. Caray te han quedado divinas estas gotogaletas,contento estara Manu
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. De veritat que son les primeres, a mi em sembla'n fantasticas. Salut.

    ResponElimina
  9. Hi therе, I log on to уour blοg regularly.
    Υour humοrіstic stуlе is awesome, keep doing what you're doing!

    Also visit my page :: beep.iamempowered.com
    my webpage :: thoi trang nu

    ResponElimina
  10. The next segments of this ѕeries will &#1281et&#1072il whatever th&#1072t is cаusing сell phone bees
    tο die we might face one оf thе
    bіggest challenges of man-kіnd.

    my web page; dien thoai

    ResponElimina